Nu på tisdag är Champions League tillbaka och jag har redan nu (lördag) hittat ett spel som faller mig i smaken. Benfica gästas av Borussia Dortmund på da Luz.

(Benfica +0,25) spaler jag till oddset 1,87 hos Pinnacle Sports. Finns till 1,85 i skrivande stund hos bet365 . (+0,25) innebär halv vinst på spelet om matchen slutar oavgjort.

Form:
Benfica - V,V,F,F,V
Dortmund - F,O,V,O,V

Senaste match:
Benfica - Arouca 3-0
Darmstadt - Dortmund 2-1

Dortmund vann sin Champions League-grupp trots att man hade Real Madrid i gruppen. Väldigt imponerande, såklart. I Bundesliga har laget varit en besvikelse dock, bara fyra i tabellen och 15 pinnar bakom maskinen Bayern. Att man nu står som favoriter i dubbelmötet med Benfica köper jag. Men ska man verkligen vara så stora favoriter som marknaden vill få dom till BORTA mot Benfica? Nja, jag är tveksam.

Benfica ska inte underskattas här. Portugiserna leder den inhemska ligan med fyra poäng före Porto. Formen är även god, i synnerhet på hemmaplan. Endast 1 av de 28 senaste hemmamatcherna har förlorats. Med andra ord är man ett otroligt svårslaget hemmalag.

5 senaste hemmamatcherna:
Benfica - Boavista 3-3
Benfica - Leixoes 6-2
Benfica - Tondela 4-0
Benfica - Nacional 3-0
Benfica - Arouca 3-0

Min tanke här är att Dortmund bör vara ganska så tillfreds med ett kryss i det första mötet för att sedan kunna avgöra hemma framför den "gula väggen". Tyskarna spelade så sent som i lördags och har en dags mindre vila än portugiserna vilket kan ha en ganska stor betydelse. Trots att Tuchel inte valde att roterade nämnvärt i den senaste matchen mot seriejumbon Darmstadt så förlorade Dortmund med 2-1. Knappast något vidare formbesked. Benfica och andra sidan fick en bekväm match i fredags mot Arouca - 3-0 redan efter 50 minuters spel.

Possible line-ups:

Benfica: Ederson; Semedo, Luisà£o, Lindelöf, Eliseu; Fejsa, Pizzi, Salvio, Carrillo/Almeida; Jonas, Mitroglou.

Out: Živković (suspended), Lisandro Là³pez (knee)

Dortmund: Bürki; Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer; Weigl, Castro, Raphaà«l Guerreiro, Dembélé, Reus; Aubameyang.

Out: Götze (muscular problems), Bender (ankle)
Doubtful: Rode (groin)

Benfica är rutinerade i dessa sammanhang och så sent som i fjol pressade man Bayern Munchen i kvartsfinalen. Ett mer utvilat och otroligt starkt hemmalag tror jag har goda möjligheter att åtminstone få med sig ett kryss mot ett något haltande Dortmund. Förra säsongens skyttekung, Jonas (32 mål säsongen 15/16) missade gruppspelsmatcherna i CL på grund av skada, men är nu åter redo för spel.

Tippar 2-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip