En av ligans slagpåse, Swansea, ställs mot 3:e placerade Chelsea på Stamford Bridge. Jag tror att detta bara kan sluta på ett sätt, hyfsat enkla tre poäng åt hemmalaget.

Tabell:
3. Chelsea 13 8 2 3 24/11 26p L W W W W D
19. Swansea 13 2 3 8 7/15 9p W L L L L D

Chelsea har tuggat igång rejält i de senaste matcherna. Efter 3-0 på bortaplan mot Roma har laget tre vinster och en oavgjord (9-1 i målskillnad). Antonio Conte har lyckats tända elden inom Eden Hazard på mittfältet. Vilken form på belgaren, hoppas på fortsatt show.
Spelade i helgen 1-1 i stormötet mot Liverpool.
Ligan börjar varvas med fler matcher i Champions League och cupen. Tuffare matcher. Därav kanske direkt ingen total överkörning i någon av ligans matcher. Topplagen ser till att ledningen är säkrad och växlar sedan ner genom att byta ut anfallaren och in med spelare som stänger bakåt. Därmed går jag inte på något handikapp denna gång.
Saknar David Luiz som är skadad.

Swansea har det tungt, tyngre, tyngst.
Sju(!) gjorda mål på totalt 13 omgångar. Bara Álvaro Morata har gjort fler (8). Hade innan den senaste matchen mot Bournemouth fyra raka torsk i ligan. 0-0 senast mot Bournemouth. Ganska tajta förluster ändå, målproduktionen står dock på noll. Det ser riktigt trött ut framåt, helt enkelt. Anfallaren Tammy Abraham har inte hittat rätt i de sex senaste matcherna. Inledde säsongen starkt med fem mål, två mål Huddersfield den 14:e oktober. Efter den matchen så har det blivit stopp. Får heller inte spela på onsdagen då han är utlånad från Chelsea. Bony och Ayew på topp?
Hela laget måste höja sig, annars blir det Championship nästa säsong.

Läget i lagen
Chelsea saknar Luiz, Batshuayi och Kenedy.
Swansea har Bartley på skadelistan. Federico Fernandez missar då han fortfarande är hemma i Argentina på grund av personliga skäl.

Matcherna duggar tätt och då är rotationen viktig. Har pratats om att vila Álvaro Morata, obekräftade uppgifter dock. Bör bli stabilt bakåt. Förutom David Luiz som är skadad. Andreas Christensen gick in i matchen mot Liverpool, lär fortsätta.
Tror inte att Conte öser på framåt om laget har ledningen, snarare säkrar bakåt. Spelar därför en specialare.

SPEL: Chelsea att vinna och hålla nollan till 1.75 hos Unibet , med 1.5/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake
Twitter@Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip