Sista chansen för Dalkurd att sätta press på AFC United i kampen om kvalplatsen. Med i princip full trupp, starkt hemmaspel och ett par tuffa avbräck i ÖIS tror jag på DFF.

Vårens möte
Örgryte - Dalkurd 0-1

Superettan
4. Dalkurd 24 10 9 5 33-21 12 39
11. Örgryte IS FF 24 8 6 10 35-32 3 30

Dalkurd hemma
12 6 6 0 22-9 13 24

Formen
F, O, F, V, V

Senaste match
Varberg - Dalkurd 3-2

Örgryte borta
12 3 3 6 14-19 -5 12

Formen
V, F, O, F, V

Senaste match
Örgryte - Trelleborg 3-0

Dalkurd kommer från en sämre period. De två förlusterna borta mot Frej och Varberg var man rent utsagt dåliga. Däremellan mötte man Ängelholm på Domnarsvallen och var överlägsna, men fick inte in bolljäkeln och fick nöja sig med 1-1. I dag ser jag en god chans för dem att vinna. Den ende spelaren som är tveksam till spel är Simon Stenberg, kanske med på bänken, men annars full trupp. Sist man mötte Örgryte vann Dalkurd på Gamla Ullevi med 1-0. Den här gången kommer ÖIS från en säker 3-0-seger mot Trelleborg. Men det var ett brandskattat bortalag som kom utan sina ordinarie anfallare och bjöd på försvarsmissar. Ett hungrigt Dalkurd på platsgräs i Borlänge blir en helt annan utmaning. Speciellt med tanke på att ÖIS saknar en hel del spelare. Saknar sina två bästa målskyttar Sebastian Ohlsson (två mål senast) och William Atashkadeh på grund av avstängning. Centrale mittfältaren Klingberg är också avstängd och Andreas Östling klev av mot Trelleborg med känningar i baksidan, han är osäker till spel. Sedan tidigare tre skador där Mustafa och Mutumba är två av dessa. Dalkurd får tillbaka Rawez Lawan och Henrik Löfkvist.

SPELTIPS
Dags för Dalkurd att vinna igen och spelar hemmaseger -1 asian (pengarna åter vid uddamålsseger) till 2,02 hos Unibet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip