Ö2.5 spelas på söndagen mellan Everton och Leicester. Finns just nu (torsdag 23.45) till 1.88 hos bet365 , som ligger nästintill högst på marknaden. Tycker detta odds ligger runt 10 punkter för högt och skulle inte blir förvånad om det har sjunkit med minst 5 innan matchdag.

Leicester är i någon slags ¨fuck it nu kör vi¨-mentalitet där kontraktet i stort sett är säkrat.
Det känns som laget nu mest vill visa upp den där kalibern från guldsäsongen, att kvalitén som vi blev så förvånat bortskämda med var äkta, och att den finns där än.

Tabell:
7. Everton 31 14 9 8 53/34 51p W L W W L D
11. Leicester 30 10 6 14 37/47 36p L W W W W W

Evertons senaste hemmamatcher:
4-0 Hull
3-0 WBA
2-0 Sunderland
6-3 Bournemouth
4-0 Manchester City
1-2 Leicester

Leicesters senaste matcher:
2-0 Sunderland
2-0 Stoke
West Ham 2-3
2-0 Sevilla
3-1 Hull
3-1 Liverpool

Leicester sitter på sex raka vinster, av dom sex matcher så har laget endast spelat borta en gång. Sex matcher sen laget fick en betydande förändring. Tycker därav att bortastatistiken inte har någon större betydelse i denna analys, då laget sannerligen har fått in ny positiv energi i laget. Leicester ser helt plötsligt otroligt starka och sammanspelta ut. Körde över Sunderland spelmässigt i tisdags. På planen, 11 mot 11, framstod Larsson och hans gäng ljusår bortom Leicester i kvalité. Vardy dunkade bollen upp i högra nättaket, kolla in det målet.
Försvaret har också sett stabilt ut, möjligen något skakigt mot West Ham i den senaste bortamatchen då de släppte in 2 mål. Har 67% ö2.5-matcher på bortaplan.

Everton kämpar på i tabellen med 3-1-2 på de senaste sex matcher. Har ett fint hemmafacit på 19/3 i de senaste 5 hemmamatcherna. Lukaku ser bra ut som vanlig. Snabb, stor och STARK! Bra drag och många mål alltså. Två matcher har spelats i rad på bortaplan (Liverpool 3-1 och Man United 1-1). Jagielka fick en fot på bollen och satte därmed 0-1 tidigt i senaste matchen mot United. Precis som alla Uniteds hemmamatcher så slutade den oavgjort efter att Zlatan satt kvitteringen från 11 meter, precis efter Williams fick rött kort. Alltså avstängd i söndagens möte med Leicester. Allt pekar på att 22-åriga Pennington ersätter, som endast deltagit i två matcher. Räknar med minst två misstag från den engelsmannen(!). Möjligt att Holgate går in som mittback från högerkanten.

Everton: Williams avstängd i försvaret alltså. Hoppas att få tillbaka Schneiderlin tillbaka, står inför ett late fit-test idag. Annars är Bolaise, Coleman, McCarthy och Besic fortsatt skadade.
Leicester: Wes Morgan är fortsatt skadad. Marc Albrighton fullt tillbaka efter inhoppet mot Sunderland tidigare i veckan.

Liten försvarskris i Everton alltså. Blev desto värre när Williams åkte på en avstängning inför denna match. Pennington ersätter. Tror han blir den avgörande faktorn till att lagen öppnar upp varandra. Bra fart från båda lagen. Leicester inne i ett spännande och hett stim medan Everton jagar Europa-platserna.

Leicester har en viktig CL-match borta mot Atl Madrid nästa vecka men tycker inte att den ska påverka söndagens match allt för mycket. CL-matchen spelas på onsdag och Shakespeare har poängterat "My sole focus will be on Everton, not Atlético Madrid.”


SPEL: Jag placerar en insats på Ö2.5 mål i detta möte. Finns hos bet365 till 1.88, tas med 2/5 units.

/2-2

www.spreadsheet.se/Holmbergake1617

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip