Luigi Ferraris 20:45 lördag kväll, Derby della Lanterna. En av de häftigaste matcherna i Serie A rent stämningsmässigt i mitt tycke.

Fjolårets möten:
Genoa - Sampdoria 0-1
Sampdoria - Genoa 2-1

Tabell:
6 Sampdoria 10 6 2 2 22:13 +9 20p
18 Genoa 11 1 3 7 10:17 -7 6p

Genoa hemma:
F,F,O,F,F

Form:
F,V,O,F,F

Senaste match:
SPAL-Genoa 1-0

Samp hemma:
V,V,V,V,V

Form:
F,V,V,F,V

Senaste match:
Sampdoria - Chievo 4-1

Matchen spelas på Luigi Ferraris (båda lagens hemmaplan) vilket innebär att vi inte behöver ta del av någon hemmaplansfördel.
I Skrivande stund så väljer marknaden att lägga favoritskapet på Genoa, vilket jag inte köper. För tillfället så tycker jag att det inte är något snack om vilket lag som känns hetast i Genua.

Sampdoria har kopplat ett litet grepp om den sista Europaplatsen trots att laget har en hängmatch tillsammans med Roma. Det är framförallt hemma på Luigi Ferraris poängen trillat in - 6/6 segrar den här säsongen.

Genoa ligger under nedflyttningsstrecket, långt ifrån deras krav med andra ord. Genoa har tappat många nyckelspelare de senaste fönsterna och det syns både på truppen och resultaten. Genoa brukar vara starka hemma hemma på Luigi Ferraris likt Sampdoria, men faktum är att man bara tagit en pinne på sina fem hemmamatcher i Serie A såhär långt. Väldigt oroväckande!
Formen är långt ifrån bra - endast 6 poäng på de 10 inledande omgångarna säger det mesta. Senast förlorade laget mot nykomlingen SPAL med 1-0, ännu ett nederlag med andra ord.

Unibet erbjuder 3,10 på raka tvåan här vilket känns som en no-brainer i det här läget!

Återkommer på min twitter @3quartistan med skador och laguppställningar närmare matchdag.

Tippar 1-2, vad tror ni?

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip