Under 3 mål i HBK vs Malmö FF testas.

0,1,2 mål = Vinst på spelet.
3 mål = Push på spelet.
4+ mål = Förlust på spelet.

I premiären mot Östersund visade HBK att de inte var rädda för att backa hem och "grisa" likt en klassisk nykomling. Räknar med att Janne Jönsson lär uppträda relativt försiktigt här. Mot J Södra åkte dessutom ena anfallaren (Kinoshito) på ett rött kort, så det blir ett nykomponerat anfallspar. Antingen kommer Fredrik Olsson in i ett rakt byte, eller så blir det en 4-5-1:a eller 4-4-1-1 med Haksabanovic som släpande. Skulle gissa på ett 4-4-2 med Olsson och ruud Tveter på topp.

Haft frågetecken på lagkaptenen Liverstam, men troligen kommer han till spel (det här skrivs på fredagen).

Tänkbart lag:

Pettersson,
Mathisen, Liverstam, Johansson, Bengtsson,
Westerberg, Keita, Pekalski, Haksabanovic,
Ruud Tveter, Olsson

Malmö har 1-1 i premiären mot Blåvitt och 2-0 mot GIF Sundsvall såhär långt. Blåvitt skapade en del mot MFF, men inte jättemycket. Sundsvall skapade absolut ingenting på 90 minuter - så jag skulle säga att defensiven ser okej ut. Idag (fredag) låter det som att 3-4-1-2-systemet blir kvar, vilket innebär att Eikrem bänkas.

Jag vet inte jag. Yotun hade en magisk ass till Rosenberg senast + ett par vassa skott. För mig är han en bra offensiv vänsterBACK. Som en winger mot uppställda försvar ställer jag mig frågande till hans kreativitet och förmåga att "slå sin gubbe". Tinnerholm är en löpstark maskin på högerkanten, men även där går att sätta frågetecken för kreativiteten oh slutprodukten i offensiva lägen. Rakip är talangfull, men Eikrem hade nog gjort mer poäng i den positionen. Jo-Inge Berget är out igen.

Tänkbart lag:

Johan Wiland -
Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari -
Anton Tinnerholm, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Yoshimar Yotàºn -
Erdal Rakip -
Pawel Cibicki, Markus Rosenberg

Matchen spelas på Örjans Valls gräs. Kommer inte vara optimala förutsättningar för att hålla bollen på backen, vilket MFF:s ambition är. Räknar med en nykomling som älskar att sälja sig dyrt inför hemmapubliken här. Har allt att vinna och inga krav på sig att bjuda på ett eget spel.

Jag tror Malmö kommer ha en del problem att bryta ner HBK:s försvar och jag tror Halmstad kommer ha svårt att skapa målchanser. Haksabanovic i all ära, men han känns lite ensam offensivt i det här HBK-laget. I min bok.

Så jag ser framför mig en match med en del ställningskrig och få målchanser till en början. Därför känns underspel som en bra startposition, det kan säkert bli lägen att slå om till över 2 eller över 1,5 live om matchbilden öppnar upp sig lite.



This is the stats tab
This is the post tip