Hammarby dnb (dvs. insatsen tillbaka vid kryss), i matchen mot AIK.

Efter att ha sett Bajens totala meltdown förra helgen (då jag också trodde på laget) mot Falkenberg är det kanske helt idiotiskt att backa laget igen. Sett till spelet finns det sannerligen argument mot laget. Särskilt som tabellen aldrig ljuger, bottenlaget Hammarby tar emot topplaget AIK:

5. AIK 14 6 6 2 21:17 24
14. Hammarby 14 3 5 6 26:29 14

Nu är det dock ett AIK som kommer till den här matchen efter ett tajt schema. EL-dubbelmöte som krävde mer energi än väntat och en tung bortamatch mot Kalmar FF. Mycket matcher och en hel del resande. Begränsad tid att förbereda sig. Nu saknar man även Sundgren (avstängd) och Isak (mystiskt utanför truppen).

2 Haukur Hauksson, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Johan Blomberg, Denni Avdić, Eero Markkanen, Sauli Väisänen, Ebenezer Ofori, Ahmed Yasin, Stefan Ishizaki, William Jan, Jos Hooiveld, Niclas Eliasson, Anton Salétros, Christos Gravius, Patrick Kpozo, Oscar Linnér, Patrik Carlgren (mv), Amin Affane

I och med att Carlos Strandberg inte är tillgänglig och att Isak är borta är det en tämligen tam offensiv AIK ställer upp med. 10 av 21 mål försvinner. Avdic och Markkanen kändes väl rätt vasst inför årets säsong, men verkligheten har sett annorlunda ut. Blir dessutom någon form av ny kombination framåt.

Bajen får tillbaka Johan Persson och Alex efter avstängning. Även om första 40 mot Falkenberg var under all kritik hämtade man till slut upp 0-3 till 3-3, så man lämnade den matchen med någon form av heder. Oklart om Israelsson är tillbaka här, men eventuellt är han det. Stort plus i så fall.

Bajen har bra statistik i derbyna och jag tror att det psykologiskt är rätt skönt att få en derbymatch här. Efter en tid av dåliga resultat kan det vara rätt fint att få gå in och kötts i ett derby, där det är helt andra mekanismer än form och klass som betyder något. Bajen har haft en vecka på sig att förbereda sig maximalt här medan AIK fick en rätt så tung match i Gibraltar i torsdagskväll. Äldre nyckelspelare som Nisse Johansson och Stefan Ishizaki kan inte må super av att spela med såhär korta mellanrum. Ska även spela i Grekland på trosdag, eventuellt finns någon blick riktat ditåt.

Förstår helt klart de som vill avstå Bajen pga den risiga defensiv och form laget visat upp i stort sett hela säsongen. Jag tror dock laget har goda chanser att få med sig något här, Gnagets offensiva avbräck och tajta spelschema borde gynna Bajen väldigt mycket.

Heja Bajen!

This is the stats tab
This is the post tip