X2/asian +0.5 på AIK borta mot Malmö FF. Krävs med andra ord att AIK tar poäng här för att spelet ska sitta.

Intressant match väntar här. Efter en vecka fylld av glädje och firande ska MFF ladda om för match här. Har haft en stökig uppladdning då träningsplanerna varit dåliga. Fick köra matchförberedande passet på konstgräs, vilket gjorde att bland annat Lewicki, Rosenberg och Berget hoppade över den. De är dock uttagna i truppen och MP har aviserat att han ska spela bästa tillgängliga lag. Helt klart är dock att Rasmus Bengtsson (avst) + Behrang Safari (skadad) missar matchen. Två av fyra försvarare som startade senast är out alltså.

Trupp:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson
Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson
Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Magnus Wolff Eikrem, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Samuel Adrian

AIK har allt att spela för här. Fick säkert en boost av att DIF + Häcken kryssade igår, men behöver fortfarande göra sitt för att säkra Europaplats och bli bäst i stan. Tabellen:

1. Malmö FF 27 18 6 3 58:25 60
2. AIK 27 14 8 5 43:20 50
3. Djurgården 28 14 7 7 52:30 49
4. Östersund 28 12 10 6 44:31 46
5. Häcken 28 12 10 6 38:27 46

När lagen möttes i våras var det jämnt (Malmö avgjorde på tilläggstid) men vi ska komma ihåg att AIK är betydligt bättre nu än då. Faktum är att AIK hållit jämna poängsteg med Malmö senaste fem-tio omgångarna - problemet med de svartgulas säsong är som vanligt den svaga våren. Så även om båda lagen haft full motivation hade jag gett AIK rätt hygglig poängchans här. Malmö kommer såklart inte bara ställa ut dojorna de sista tre omgångarna, men inte tror jag att en veckas firande är positivt för deras prestation här. Malmö har inte kört över motståndet i Allsvenskan särskilt ofta i år - de har snarare vunnit tack vare överlägsen "toppbredd" i laget - kommer de sista viktiga procenten finnas med här? Ett litet fokustapp är allt som krävs för att de ska tappa poäng.

Bra skadeläge för AIK, som ska kunna ställa upp med bästa möjliga lag. Tycker AIK ska ha bra poängchans här och ett kryss känns rätt troligt.

This is the stats tab
This is the post tip