Lördagens sista match i den spanska ligan spelas på estadio el sadar, där botten möter toppen. Osasuna tar emot Real Madrid. Det är enorma skillnader på alla fronter och håll mellan dessa två lag så detta ska vara en promenad i parken för Real Madrid. Då även tidigare möten har slutat med stor Real Madrid dominans redan från start finner jag att Real Madrid borde vinna första halvleken och sedan hela matchen i minst två av tre gånger. Därmed känns marknadsoddset 1.73 intressant att kika närmare på.

Osasuna har endast en vinst i ligan på 21 spelade matchen denna säsong. Det har släppts in alldeles för många mål på hemmaplan, där Osasuna åtminstone försöker spela en offensiv och trevlig fotboll - men dessvärre utan någon vidare framgång. Ligan hemmamatcher hittills:

Osasuna 0 - 2 Real Sociedad
Osasuna 0 - 0 Celta Vigo
Osasuna 1 - 2 Espanyol
Osasuna 2 - 2 Las Palmas
Osasuna 1 - 2 Real Betis
Osasuna 0 - 1 Alaves
Osasuna 0 - 3 Atletico Madrid
Osasuna 0 - 3 Barcelona
Osasuna 3 - 3 Valencia
Osasuna 3 - 4 Sevilla

Alltså, i endast två matcher, mot Celta Vigo och Alaves, har de lyckats att släppa in max ett mål. I alla övriga hemmamatcher har de satsat hårt framåt, vilket har lett till att de förvisso också har lyckats göra mål men dessvärre också släppt in på tok för många mål bakåt. När det nu ställs mot kanske det mest offensiva laget i ligan så kommer det att vara svårt att hålla tätt bakåt. I princip omöjligt, med tanke på den inbördes statistiken.

Sedan år 2014 har Real Madrid och Osasuna mötts fyra gånger. Under alla dessa fyra möten har Real Madrid tagit ledningen i första halvleken, vunnit första halvleken därefter och slutligen även matchen. Just nu är Real Madrid i en kanonform och leder ligan - medan Osasuna är jumbon.

Osasuna kommer till mötet med en 3-2 förlust mot Real Sociedad i ligan, som sedan åkte på en 3-0 bortaförlust mot just Real Madrid.

I Real Madrid är förutom långtidsskadade Bale även Toni Kross avstängd. I övrigt har Zidane hela laget disponibelt. Osasuna dock dras med tråkigheter som att den målgörande mittfältaren Roberto Torres är avstängd, förstamålvakten Nauzet Perez är skadad och andramålvakten Mario är tveksam till start. Dessutom är även en ytterligare offensiv mittfältare i Miguel de las Cuevas tveksam och testas sent.

Detta är ett möte som Real Madrid återigen ska vinna väldigt enkelt och de bör även denna gång göra det genom att ha ledningen i pausvilan och därefter vinna matchen. Jag finner ett värde i oddset 1.73 på Real Madrid halvtid/fulltid (2/2) och lägger ett spel hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip