Omgång sju av den spanska La Liga, där söndagens sista match spelas på Santiago Bernabeu. Ligamästarna Real Madrid ska ta emot Espanyol, där hemmalaget givetvis är en gigantisk favorit till att vinna matchen - och ska självklart vara det. Som det dock har sett ut på sistone i ligan är jag inte lycka övertygad om att detta ska vara någon målkalas. Även förra säsongen blev det "målsnålt" i deras möten så det är av intresse att kika närmare på ett under spel.

Efter att ha besegrat tokoffensiva Dortmund borta med 3-1 i Champions League är det nu återigen dags för ligaspel. Denna gång mot en sämre motståndare som dock fokuserar mycket mer på att försvara sig. Till matchen saknar Real Madrid en drös ordinarie och icke-ordinarie spelare, samt att vissa andra är tveksamma till start. Sedan tidigare vet vi att Benzema, Marcelo, Kovacic och Theo Hernandez förmodligen är borta hela denna oktober månad. Nyligen fick även högerbacken Carvajal hjärtproblem samt att även Bale dras med vadproblem. Mest sannolikt missar de båda denna match. Visst finns det alltid ersättare i ett lagbygge som Real Madrid har blivit, dock så är det avbräck ändå och kommer att påverkar deras målskörd.

Espanyol har lyckats försvara sig väl under de senaste tre matcherna. Ändå sedan förlusten mot storebror Barcelona med 5-0 borta har de endast släppt in två mål på tre matcher. Så här har de spelat då:

Espanyol 4 - 1 Deportivo
Villarreal 0 - 0 Espanyol
Espanyol 2 - 1 Celta Vigo

Quique Flores ska ha beröm för sin 4-2-3-1 formation, som har fungerat väl och kommer att försvåra situationen för Real Madrid, som sedan tidigare har spelat trögt i ligan. I övrigt inga nya skador värda att nämna för Espanyol.

Båda inbördes möten från förra säsongen slutade med 2-0 till Real Madrid. Skillnaden är att Espanyol har försträckt sitt försvarsspel medan Real Madrid har några fler viktiga spelare borta. Över/under linan ska ligga på 3,5 mål - såsom fallet brukar vara när Real Madrid är i farten. Dock så har marknaden lagt sig på hela 4.5 mål. Då finner jag ett stort värde i att spela på att det blir under 4,5 mål i matchen till 1.73 i odds hos Sportingbet.

This is the stats tab
This is the post tip