Hela fem matcher spelas på onsdag i den spanska La Liga, där en av dem äger rum på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, där Sevilla tar emot Las Palmas. Det är två heta lag med bra form för närvarande, som tågar på med segrar i sina senaste ligamatcher. Båda lag har kommit igång med målskyttet så det är mycket som talar för att vi får se båda lag göra mål. Detta brukar oftast ske när de möts i Sevilla, historiskt sätt, och jag är övertygad om att så blir fallet även i detta möte.

Eduardo Berizzo har gjort det bra sedan han tog över som manager efter Jorge Sampaoli. Han började säsongen med ett kryss hemma mot Espanyol men har sedan dess tre raka vinster i ligan (samt 2-2 på bortaplan mot Liverpool i Champions League). Att Sevilla gör mål på hemmaplan är något som i princip är skrivet i sten. Nu möter Sevilla, i mitt tycke, en av ligans sämsta bortalag som är kända för att släppa in massa mål, så jag räknar med att inga sviter bryts här för Sevilla. De kommer att göra mål på Las Palmas.

Efter att ha förlorat de första två matcherna i ligan har Las Palmas vaknat till ordentligt. De har lyckats med att besegra Malaga borta med 3-1 och Athletic Bilbao hemma med 1-0. De har en joker i Loic Remy, som har gjort mål när han har kastats in från bänken så jag hoppas verkligen att han får starta matchen direkt denna gång. I övrigt så finns det heta offensiva alternativ i Jonathan Calleri på topp samt Jonathan Viera strax bakom. Då det såg mycket bra ut i den senaste matchen är Las Palmas tuffa nog att ställa till det med bekymmer i Sevillas defensiv.

Tidigare möten i Sevilla har slutat:

Fotboll LaLiga: 10/9, 2016
Sevilla 2 - 1 Las Palmas
Fotboll LaLiga: 14/2, 2016
Sevilla 2 - 0 Las Palmas
Fotboll LaLiga: 14/4, 2002
Sevilla 1 - 1 Las Palmas

Jag är enig med statistiken ovan om att två av tre möten ska sluta med att båda lag gör mål - speciellt med tanke på den formen som båda lag besitter för tillfället. Därmed finner jag ett värde i att lägga ett spel på att båda lag ska göra mål till 1.75 i odds hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip