Europa League är tillbaka, där vi har en enkel start för spanska Villarreal som på torsdag kväll tar emot Astana på Estadio De La Ceramica i grupp A. Då det är en enorm skillnad på både spanska La Liga och Premier Ligasy i Kazakstan är Villarreal givetvis stora favoriter till att vinna mötet. Med tanke på hur Villarreal spelade i sin senaste hemmamatch ska detta vara en promenad i parken där laget kommer att dominera matchen direkt från start till slut. I och med detta är det av intresse att kika närmare på ett spel där Villarreal vinner första halvleken och sedan även matchen.

Efter en trög inledning, eller bara rent allmänt dåligt spel på bortaplan, i ligan, så har Villarreal fått spela på sin hemarena. Där blev det vinst mot Betis med 3-1. Efter att ha legat under med 0-1, kom en skön vändning där flera spelare reste sig i matchen och visade att detta är på allvar nu. Att tre olika spelare gjorde mål i Betis matchen visar också att denna säsong så finns det en bredd i anfallsspelet. Carlos Bacca, Samuel Castillejo och Enes Unal nätade då. Sedan tidigare finns anfallsstjärnan Cedric Bakambu också med i truppen, så det är bara att välja och vraka för Fran Escriba. Dessutom är Roberto Soriano och Mario Gaspar tillbaka i träning så Villarreals tidigare skadelista har minskat rejält.

Tidigare möten i Europa League mot Astana har slutat med 3-0 bortavinst och 4-0 hemmavinst för Villarreal, där de i båda möten hade ledning i pausvilan också. Att Astana har stora framgångar i den inhemska ligan betyder ingenting när de åker ut till Europa och bland annat förlorar borta mot Celtic med 5-0. Jag ser Villarreal som ett betydligt starkare lag i internationella cupturneringar så de ska vara ännu större favoriter än vad Celtic tidigare har varit.

Villarreal är för stora favoriter i detta möte och ska vinna övertygande på hemmaplan. När marknaden erbjuder 1.83 i odds på att Villarreal ska vinna halvtid/fulltid så finns det ett stort värde och ett spel läggs därmed hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip