Ryssland tar sig an Egypten i andra omgången i Grupp A . Matchen spelas på Krestovskij stadion. Ryssland som är värdnation för fotbolls VM 2018 kommer ha grymt stöd på läktaren att vänta.

Ryssland som i och med att man är värdnation är direktkvalificerad för världsmästerskapet. Och man kommer med en välmeriterad trupp. I mål kommer man ha den ständiga talangen Igor Akinfeev (CSKA Moskva) som fortfarande väntar på sitt stora genombrott… I försvaret har man ett gäng etablerade pjäser,
Igor Smolnikov (Zenit St Peterxburg, 29år), Viktor Vasin (CSKA Moskva, 29år), Fedor Kudryashov (Rubin Kazan, 31år), Yuri Zhirkov (Zenit St Petersburg, 34år). Den som ska göra det framåt för värdnationen i hemma VM är den 28 åriga anfallaren Fjodor Smolov (Krasnodar, 28år). Med elva mål på 28 landskamper håller Krasnodars guldklimp ett fint snitt även när han spelar för sin nation. Målsprutan från Krasnodar är redo att visa omvärlden vad han kan, ser han som en outsider till att vinna skytteligan om man tror på hemmanationen (enklare grupp).

Egypten å sin sida tog sig till Ryssland och VM 2018 genom att Liverpools storstjärna Mohamed Salah sköt 2-1 i den 95:e minuten mot Kongo i den näst sista omgången i det afrikanska VM-kvalet. Det utbröt euforisk glädje i samband med målet då de konstaterades att Egypten säkrat biljetterna till sitt tredje VM mästerskap genom alla tider.

När man pratar om Egypten finns det bara en spelare på allas läppar. MOHAMED SALAH (Liverpool, 25år). Den snabba egyptiern har alltid varit en målskytt av rang, trotts att han varit kritiserad en hel del för att vara en dålig avslutare.
I landslaget har Salah en enorm betydelse och har stått för 32 mål på 56 landskamper. Det återstår att se om han kan föra sitt land till en bragd i Ryssland.

Att Ryssland kommer skapa tillräckligt många målchanser för att näta på Egypten ser jag som mycket realistiskt. Sen att Egypten med Salah i spetsen kommer sätta en rutinerad men något trög backlinje i Ryssland på prov gör att BLGM till 2,06 lockar kraftigt.

2-1,3-1?

This is the stats tab
This is the post tip