Örebro - Sirius 10-9.

Thoren - Storvreta 4-5 efter sd
Falun - Thoren 6-5
Thoren - AIK 2-8

Sirius har, trots endast en inspelad poäng, spelat bra i samtliga matcher och laget har förtjänat mer poäng. Spelade bra i den tuffa matchen mot Dalen på bortaplan och vann skotten i sista perioden med 11-3 men förlorade ändå perioden med 1-0. Effektiviteten var det inget fel på i matchen mot Örebro. Var det klart bättre laget och ledde helt rättvist med 8-3 med halva matchen spelad. Problemet var att det gick lite för lätt och man slappande av och vändningen var ett faktum. Joakim Olsson som anlänt från AIK är ett riktgt bra nyförvärv som kommer att göra poäng. Gjort åtta poäng redan och fler lär det bli. Det är målvaktspositionen som jag kan ställa mig frågande till. Med all respekt till Tobias Steineck som har hämtats från Gävle och som ses som nummer ett i målet så är det en klar försämring i jämförelse med Ihme som stod i mål förra året. Han är en av världens bästa målvakter och kunde agera vägg i vissa matcher.

Thorengruppen står även de på en inspelad poäng efter en sudden förlust i premiären mot Storvreta. Gjorde en riktigt blek insats senast mot AIK på hemmaplan. Visserligen rann siffrorna iväg i slutet men Thorengruppen var aldrig riktigt nära. Nu ställs men inför en tuffa bortamatch som jag tror blir för jobbig för Umeålaget.

Jag spelar Sirius -1.5 @1.80 hos bet365 med 4u.