Boston Bruins - Tampa Bay Lightning

Goalies: Rask (confirmed) vs Budaj (probable)

Boston Bruins är ett lag som verkligen växt från förra året där laget unga spelare börjar ta för sig rejält och är de som levererar för laget. Under en lång period har man varit riktigt bra och laget hade en vinstsvit på 4 raka matcher innan man föll senast hemma mot Edmonton Oilers med 4-2. En match som man historiskt haft väldigt svårt i, och så blev de även denna gång. Trots att Bruins tog ledningen i matchen var det Oilers som drev offensiven framåt och Bruins fick utstå mängder av skott. Tukka Rask var tillbaka i mål efter hans skada samt bänkning och jag tycker han gjorde det han skulle. Målen han släppte in var det inte mycket att säga om.

Tampa Bay rekade jag tungt igår borta mot Buffalo Sabres och laget gjorde jobbet när man vann med 2-0. Bolts är som sagt det bästa laget i ligan och jag vet inte hur många gånger jag ska behöver tjata om deras kompletta lag. Dock är man B2B i natt och troligtvis kommer Peter Budaj starta matchen vilket gör att Bolts blir aningen mer sårbart. Laget har som sagt en match i benen och historisk gillar man inte att möta Bruins. Därför tror jag det kan bli riktigt tufft för Bolts i natt.

Som sagt gillar Tampa inte att möta Bruins och laget hade en period under 2016 då man inte tyckte kunna slå laget. Bruins har vunnit de 6/8 senaste mötena lagen emellan. Då jag räknar med att Peter Budaj startar tror jag även att laget kan få det svårt i natt igen. Dock kommer jag inte gå på Bruins vinst i den här reken utan jag siktar in mig på överspelet i matchen. Detta eftersom jag gillar Tampas sjukt fina offensiv mot Tukka Rask som inte alls haft en bra säsong i år. Jag räknar med att Bolts gör minst 2-3 mål och samtidigt tror jag på Bruinsseger. Då måste laget göra 3-4 mål och ni som kan matten förstår då att Ö5.5 mål bör hitta hem vid det utfallet.