Chicago Blackhawks - Ottawa Senators

Goalies: Forsberg (confirmed) vs Condon (confirmed)

Chicago Blackhawks säsong har varit allt man inte velat som Chicagosupporter, utan laget har verkligen haft problem i år och man måste nog infinna sig att laget kommer missa slutspel för första gången på extremt många år. Tyvärr har lagets skadebeskymmer på stjärnmålvakten Corey Crawford varit betydligt större än vad man räknat med och när laget dessutom blivit såpass mycket tunnare har man helt enkelt inte haft kvalité att vara ett topplag i central division. Senast föll man med 3-1 hemma mot Los Angeles Kings där man fick jobba i underläge från första början. 1-0 kom i mitten av första perioden och 2-0 i slutet. När sedan 3-0 kom i början av andra perioden då nyförvärvet D.Phaneuf gjorde mål i sin Kings-debut så var matchen över. Patrick Sharps reducerade i tredje perioden men man fick erkänna sig besegrade när slutsignalen gick med 1-3.

Ottawa Senators säsong har varit väldigt lik Chicagos, då man likt Hawks hade höga förväntningar på sig inför säsongen, men skador och underprestationer av lagets stjärnspelare har gjort att man ligger näst sist i Eastern Conference, och likt Hawks kommer det troligtvis inte bli något slutspel för finalisterna i Eastern Conference i år. Senast föll man borta mot Nashville Predators med hela 5-2 i en match där man spelmässigt var väldigt underlägsna. Preds tog tidigt ledningen i matchen och släppte efter det aldrig kommandot och man vann komfortabelt.

I natt har vi alltså två lag som inte alls levererat i år och där hemmalaget haft väldigt svårt att vinna på slutet med ett resultat på 1-8-1 senaste 10 matcherna. Chicago spelar dock hemma och jag förväntar mig att man gör sitt absolut bästa för att bjuda hemmafansen på en vinst. Något som man endast lyckats med 1 gång under februari och januari. Båda lagen ställer två relativt osäkra målvakter i mål där jag sågat Anton Forsberg ett antal gånger i år. Hans motståndare i natt blir Mike Condon som haft en tuff säsong med ett record på 4-10-4 och GAA på höga 3.40 mål. Detta gör att jag tror att vi kan få en relativt målrik match som blir rolig för den neutrale åskådaren. Senast lagen möttes vann Chicago med hel 8-2.