Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins

Goalies: Pickard (probable) vs Fleury (probable)

Colorado tror jag alla som följer ligan håller med om, är ligans sämsta lag och laget har haft oerhört svårt att göra mål på slutet. Laget hade ett tag hela 9 raka förluster och ingenting stämde för laget från Denver. Dock har man väldigt oväntat lyckats tagit två raka vinster och senast slog man faktiskt Montreal Canadiens med 4-0, och nollade alltså topplaget. Frågan är om det var tur eller om spelet börjar stämma, jag tror på de förstnämnda.

Pittsburgh Penguins är ett topplag och har varit det flera år i rad nu. Man har en enorm bredd i laget och besitter en fantastisk offensiv. Laget är 7-2-1 senaste 10 matcherna, men man föll oväntat mot Calgary Flames på hemmais senast med 3-2 efter förlängning. Detta gjorde man trots att man dominerade spelet, men Flames utnyttjade sina chanser i andra perioden och gjorde 2 raka mål. Pens kom tillbaka starkt i tredje perioden och både reducerade och kvitterade men kackades inte fullborda vändningen.

I natt gästar man alltså detta svaga Avalanche. Enligt mig råder det nästan två klasser skillnad mellan dessa lag truppmässigt och jag tycker det borde vara en match Pens dammar av enkelt om man går in med rätt inställning. Något jag tror man gör efter en förlust. Pens har dessutom vunnit de 7/10 senaste inbördes.