Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning

Goalies: Bobrovsky (confirmed) vs Vasilevskiy (probable)

Wow vilket match vi har att vänta i natt när två av de bästa lagen i ligan ställs mot varandra, och där båda lagen visat prov på riktigt fin form. Det är nämligen Bolts som gästar Jackets i natt och jag tror vi kommer få se en riktigt jämn match!

Columbus Blue Jackets har gått 5-1-0 i år och den enda förlusten man åkt på var borta mot Chicago Blackhawks, vilket är en väldigt tuff match. Efter det har man radat upp 4 raka vinster och man har gjort det på ett övertygande sätt med 15 mål framåt under dessa matcher. Senast gästade man Winnipeg Jets borta och vann med 5-2. Matchen var väldigt intensiv och det var ett under att första perioden slutade 0-0. I andra kom islossningen och båda lagen bytte mål med varande där Jackets vann perioden med 4-1. Jonas Korpisalo gjorde faktiskt en väldigt bra match och var en av anledningarna till att man vann matchen då Jets skapade mycket mer chanser än vad 2 mål framåt visar.

Tampa Bay Lightning har jag rekat ett par gånger den här säsongen redan och varför inte fortsätta på ett vinnande koncept? Bolts är i dagens läge riktigt riktigt bra och man har hittat formen efter den svaga inledningen på säsongen. Man föll förvisso senast mot NJ Devils i en väldigt galen match där man var B2B med 5-4 efter straffar, men man spelar just nu som ett mästarlag i mina ögon. Matchen mot Devils var visserligen en riktig hawaiimatch där Bolts men är man B2B med sin andramålvakt kan de lätt bli dessa matcher. Man hade dessutom ledningen innan Drew Stafford kunde kvittera med sitt andra mål i matchen sent i tredje perioden och Bolts kunde lika gärna vunnit den matchen.

Enligt mig har vi i natt alltså ett möte mellan två lag som är i absolut toppklass och toppform. I mina ögon känns det som en ren coinflip och ni som följt mig ett tag vet att jag alltid går på underdogs vid dessa lägen. Det är inte varje dag vi kommer få 2.20 på ett lag i Tampa Bays klass i år och då tycker jag det finns spelvärde i en 50/50 match.