Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning

Goalies: Mrazek (confirmed) vs Vasilevskiy (probable)

Detroit Red Wings, bortplockade ur slutspelsracet, har gjort att man spelar utan press, och man gjorde helt plötsligt en väldigt bra insats senast när man 2-1 bortaslog Montreal Canadiens efter förlängning. Wings inledde med ett bra tryck och tog också välförtjänt ledningen med 1-0 i första perioden. Lehkonen hittade en sen kvittering för Habs i tredje men A.Mantha avgjorde matchen i OT. Wings har därmed vunnit 4/10 senaste matcherna, vilket är helt okej med tanke på hur usla man varit hela säsongen.

Tampa Bay Lightning är B2B i natt efter att man 6-3 bortaslagit Boston Bruins. En väldig stark insats av Bolts, som valde att vila Vasilevskiy och Peter Budaj fick chansen mellan stolparna. Bruins som haft ett väldigt bra facit mot Bolts senaste åren på hemmais, var också laget som dominerade spelet, man gjorde 1-0, 2-1 och 3-2 innan Bolts kunde ta sin första ledning i tredje perioden. Faktum med att Bolts kunde hänga med Bruins var att man i samtliga 3 underlägen hittade kvitteringen inom en och en halv minut. Detta var verkligen avgörande då Bruins mer eller mindre körde över Bolts spelmässigt i de två första perioderna. När väl tog ledningen i tredje orkade inte Bruins komma tillbaka då det blev ett mentalt bakslag.

I natt är alltså Bolts B2B mot ett lag man måste vinna mot. En riktig viktig match alltså, och också anledningen till att Vasilevskiy vilades igår. Wings bör dock ha mer juice i benen och jag räknar med att Bolts spelar taktiskt för att inte gå bort sig här och bjuda på billiga mål. Jag tror därför vi får en målsnål match där.

Jag kommer alltså spela

Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning U5.5 mål @ 1.735 med 4/7 units hos Pinnacle Sports