Förra veckan var väldigt bra spelmässigt och denna vecka började bra igår med 2/2 i matchen mellan Almtuna och Björklöven. Hann dock inte med något inlägg igår och det är inte varje dag jag hinner det, då är det bra att hänga med på twitter om man vill ta del av mina spel. Twitter @SHLGrinder. Idag hinner jag dock med ett inlägg. Matchen som jag kommer skriva om är CHL-semifinalen mellan Fribourg och Frölunda. Där kommer över 5 mål spelas till @2.04 hos Pinnacle med 3/5U, enligt mig ett av säsongens bästa spel på förhand.

Fribourg:
Fribourg placerar sig fortfarande sist i NLA (den schweiziska hockeyligan). Men något som jag ärligt talat imponerades av i deras match borta mot Frölunda var offensiven. Jag tycker Fribourg visade upp en riktigt rapp hockey och man kom till många farliga chanser. Jag tycker faktiskt man hade ganska "otur" att man inte gjorde mer än ett mål. Det ska också sägas att Johan Gustafsson gjorde en oerhört bra match då! I ligan har Fribourg gjort 98 mål framåt och släppt in 131 på 38 matcher, detta ger ett målsnitt på 6.03 mål per match, ett galet högt snitt! Mot Frölunda tror jag inte det målsnittet skulle vara mindre då Frölundas offensiv är så oerhört stark. Men i denna match finns de ännu fler faktorer som gynnar ett överspel. Fribourg har nått en semifinal som vilket i sig är en helt fantastisk prestation, men man har fortfarande chans att nå¨en final, visst, möjligheterna är makalöst små då Frölunda är så galet stabila, men det vore fel att säga att det är omöjligt för det är det inte. Fribourg måste dock ge allt vad dem har framåt i denna match och det kommer givetvis ge Frölunda ypperliga chanser att producera högkvalitativa målchanser. Ett drömscenario vore att Fribourg gör ett tidigt mål så den höga pressen fortsätter, vore tungt om Frölunda tar ledningen med två mål eller mer tidigt. Framåt Fribourg!

Frölunda:
Tänker inte tjata om att Frölunda är fantastiska. Det vet vi redan. Fokus denna match för Frölunda är att inte förlora med 4 mål eller mer. Klarar man detta är man i CHL-final. Det enda som möjligen skulle kunna förstöra för Frölunda här är en underskattning, annars ska man bara spela hem det. Jag tror dock inte Rönnberg kommer lägga sig på något försvar, tror han kommer få spelarna att våga spela den vanliga hockeyn man gör för den fungerar allra bäst. Det är en sak om Frölunda haft en ledning på exempelvis två mål, då kanske spelarna vore lite nojiga och inte ville gå allt för mycket framåt. Men har man en ledning med fyra mål mot ett lag som man är betydligt starkare än så tror jag inte det finns så mycket nervositet. Jag tror Frölunda kommer ösa på som vanligt. Dessutom förlorade Frölunda sin senaste match, så kan finnas extra motivation där. Jag tror detta kan bli en riktigt målrik historia.

Match: Fribourg-Frölunda
Spel: Över 5 mål
Odds: @2.04
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 20.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip