Det är dags för Malmö att ta emot ett Färjestad som krossar allt som kommer i deras väg, laget från Karlstad har TIO(!!) raka segrar och går ikväll för sin elfte raka, men det tror inte jag man klarar av och kommer spela Malmö till 2.35 hos Coolbet , insatsen som vanligt flat.

Malmö har verkligen börjat säsongen mycket fint. För första gången i klubbens historia har man fått spela CHL och även det har gått mycket fint. Malmö är nu klara för att gå vidare från gruppen då man tog den så nödvändiga poängen borta mot Kometa Brno i tisdags. Malmö har även chansen att vinna gruppen om dem skulle slå Brno hemma i den sista gruppspelsmatchen och det tycker jag dem har stora möjligheter att lyckas med eftersom man var det bättre laget u tisdags. SHL har även börjat bra, det har blivit två hemmakrossar mot Rögle och Brynäs samt två bortamatcher där man förlorat efter OT, först mot Djurgården och nu senast den sinnessjuka matchen mot Rögle som man förlorade med 8-7. Jag antar att det ses som ett nederlag för Malmö att förlora mot Rögle som det ser ut just nu. Men Malmö vann skotten med 44-20 och borde självklart ha vunnit matchen, det är bara släppa och gå vidare för Malmö som idag möter Färjestad på hemmais. En hemmais som man verkligen trivts på hittills i år, som sagt två hemmakrossar i SHL samt två trepoängare i CHL på hemmais. Med andra ord 12/12 möjliga poäng för Malmö. Offensiven för Malmö har varit helt outstanding, det är defensiven man måste hålla ihop ikväll mot Färjestad för att det ska gå vägen, Färjestad har dock öst in mål i början av SHL, men jag tror det kan bli ett stopp för det ikväll för att...

Färjestad har som sagt öst in mål, men samtidigt har man haft exakt alla marginaler med sig på sin sida. Jag säger absolut inte att man inte förtjänat det, men man har helt enkelt fått med sig för mycket. Färjestad har hittills vunnit fem av fem matcher och tagit 14/15 poäng vilket är oerhört imponerande. Kollar man dock på skottstatistik och liknande har man inte alls varit så överlägsna som siffrorna visar. Mot Linköping hemma förlorade man skotten ganska klart, Skellefteå borta var skotten jämna, Frölunda hemma var skotten jämna, skotten jämna borta mot Mora och hemma mot Mora hade man ett litet skottövertag. Är ni med vart jag vill komma, nästan alla matcherna har varit jämna och ändå har Färjestad vunnit 5/5 matcher, det kommer inte hålla. Det hade varit en helt annan sak om dem dominerade skottstatsen dessutom, då hade man kunnat sagt helt klart av dem förtjänade alla poäng till 100%. Färjestads skotteffektivitet ligger på dryga 17%, en siffra som är nästan dubbelt så hög som en normal skotteffektivitet. Sen har även Färjestads PP varit helt briljant. Slutsatsen är helt enkelt att även fast Färjestad är riktigt vassa så kommer inte det här hålla i sig för alla evighet, jag tror det tar stopp redan ikväll mot ett hemmastarkt Malmö, raka spelet på Malmö till 2.35 hos Coolbet känns härlig!

Match: Malmö - Färjestad
Spel: Malmö
Odds: 2.35
Insats: Flat (alltid 2 units)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip