New York Rangers - Detroit Red Wings

Goalies: Lundqvist (probable) vs Mrazek (probable)

New York Rangers har inlett säsongen med 2 vinster och 1 förlust. Senast slog man regerande Western Conferencemästarna San Jose Sharks med hela 7-4. En match som var jämnare än vad resultatet visar. Efter två välspelade och jämna perioder hade Rangers en 3-1 ledning med sig in i tredje och det var då hawaiihockeyn bröt ut. Efter att Sharks försökt pressa på hårt under första halvan av perioden fick man sedan in en reducering. Rangers utnyttjade sedan Sharks lite chansartade spel och straffade laget. Efter det kom Sharks tillbaka på nytt och gjorde match av det hela men efter att Rangers satt två mål i öppen kasse kunde man konstatera att resultatet blev 7-4.

I natt förväntas Henrik Lundqvist vara tillbaka i mål och jag tycker han fortfarande har en bit kvar till stortformen. Dock är han en rutinerad målvakt och vet vad som krävs.

Detroit Red Wings studsade tillbaka bra efter nederlagen i inledningen av säsongen. Senast slog man alltså Ottawa Senators med hela 5-1 och försvararen Mike Green hade nog en av sina bästa matcher, iallafall sett offensivt. Med sitt hattrick blev han matchens första stjärna. Wings hade en 3-0 ledning redan efter första perioden och efter det släppte man helt enkelt inte in Sens i matchen.

När dessa lag ställs mot varandra brukar det bli väldigt jämna fighter. I år tycker jag båda ser svagare ut på papperet men mentaliteten finns kvar i lagen. Jag tänker mig en liknande matchbild som tidigare och förväntar mig en tajt matchbild med lite mål trots att båda lagen öst in framåt hittills. Wings har under de 10 senaste mötena med Rangers snittat en målproduktion på låga 1.60 mål/match medan Rangers snittat 2.20 mål/match. Dock har Rangers dragit längsta strået 7/10 gånger.

Jag tror Rangers löser vinst i natt men ML oddset tycker jag är aningen lågt. Då jag tänker tajt spel och målsnålt väljer jag istället: