BOTTEN VS TOPPEN, Rögle vs Färjestad, kan hemmalaget ha någon chans att vinna den här matchen, ja, det tror jag faktiskt. Jag kommer ta en riktig högoddsare här och spela Rögle att vinna matchen under ordinarie tid till 4.85 hos Nordicbet . Detta spel spelas också som alla andra med flatinsats.

Rögle har som alla vet haft en bedrövlig inledning på säsongen och ligger sist med sina fem poäng som man skrapat ihop under de inledande sju matcherna. Man har åkt på storförluster med 7-2, 5-0, 5-1 och 6-2 i alla matcher man förlorat under ordinarie tid men förutom dessa fyra storförluster så har man två tvåpoängare och en enpoängare. Trots att Rögle inte vunnit en enda match i år under ordinarie tid så är ändå tendensen senaste tiden att man iallafall har någonting på gång. I sina fyra senaste matcher har man bara förlorat en match under ordinarie tid, de tre andra har man tagit till förlängning/straffar. Rögle kommer från två oavgjorda matcher på bortais den senaste tiden. Först övertidsförlust mot Karlskrona med 2-1 och nu senast vände man ett 1-3-underläge mot Luleå till 3-3 och kunde sedan vinna på straffar, en mycket fin insats uppe i Luleå. Det var Rögles andra seger för året, den förra segern kom hemma mot Malmö i derbyt när man vann med dem fullt normala siffrorna 8-7. Den senaste vinsten för Rögle mot Luleå tror jag var oerhört viktigt för lagets energi, nu kommer man hem till Lindab Arena med en seger i ryggen och möter ett Färjestad där man nog känner att man inte har någonting att förlora då man är så oerhört stora underdogs. Dessutom vet Rögle att man har ett mycket bra powerplay, faktiskt så bra att man toppar den statistiken i hela SHL. Om Rögle kan stå upp mot Luleå borta så pass bra som man gjorde så kan man garanterat även göra det mot Färjestad hemma. Nu kanske jag får det att låta som att Rögle ska vinna denna matchen och det menar jag absolut inte, men jag tycker man har klart bättre chans än vad oddsen visar. 4.85 på den raka ettan känns dock lite väl givmilt på ett Rögle med energi mot ett lite överskattad Färjestad.

Färjestad fortsätter att vinna och vinna och jag fortsätter att förlora pengar mot dem. Jag har nu gått emot Färjestad fyra gånger sedan SHL började och fyra gånger har jag haft fel. Jag vill bara poängtera att jag inte på något vis har något Färjestad-hat i mig och vill gå mot dem därav, det är bara så att jag match efter match tycker att lagen Färjestad möter får för höga odds. Samma sak gäller idag, jag kan inte riktigt förstå att man får 4.85, det spelet känns väldigt bra i längden tycker jag. Färjestad toppar som sagt SHL och har inte förlorat en enda match under ordinarie tid under sina inledande nio matcher i SHL. Färjestad har hittills tagit 24/27 poäng och det är så bra att man nästan inte finner några ord, men det KOMMER inte fortsätta såhär. Som jag tjatat om i så många rekar så har Färjestads utdelning varit så oerhört bra på dem skotten som dem skjutit. Samma sak sist mot HV71, jag såg tyvärr inte matchen så jag kan bara berätta om vad statsen säger och dem säger att HV71 vann skotten med 34-25 men ändå vinner Färjestad matchen med 4-2. Färjestads skottprocent i den matchen är alltså 16% samtidigt som HV71s är 5.88%. Jag tjatar och tjatar men Färjestads skotteffektivitet i SHL ligger på dryga 16% och det är en så sjuk siffra så det saknar mått. Visst, det har inte gått allt för många omgångar, men siffran börjat trots allt att bli skrämmande nu. Färjestad är också mycket bra i powerplay det är också en stor anledning varför laget går så bra just nu. Det kommer snart börja grusa för Färjestad i maskineriet också, vi får hoppas att det gör det redan ikväll när man ska möta Rögle i Lindab Arena. Vi får hoppas att en liten hybris smyger sig på när man ska möta seriens sämsta lag (sett till tabellen) och man kommer från tre raka segrar.

En annan lite intressant sak är att Rögle vann samtliga möten förra säsongen och tog 11/12 möjliga poäng, vi får hoppas dem kan rida vidare på den vågen även ikväll.

Match: Rögle - Färjestad
Spel: Rögle
Odds: 4.85
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip