Första finalen nere i Ängelholm ska spelas ikväll och vi har ett likaläge inför match tre. Jag var länge inne på att spelvärdet låg på gästerna här, men lite tunga avbräck i SAIK gör att det tillslut väger över till Rögles fördel. Ettan i Catena Arena finns ni hos Unibet denna gång.

Rögle lyckades ta revansch från den snöpliga 1-0 förlusten i match ett och man gjorde det med samma sifrror då Liam Bichsel stod för matchens enda mål i mitten av den sista perioden. Nu bär det hem mot ett kokande Catena Arena och nog måste chanserna ändå vara goda. Jag tror inte heller man räknat med att vinna två raka matcher uppei Skellefteå utan man är nog ganska nöjda med att ha plockat åtminstone en match däruppe. Jag tycker man har gjort två väldigt bra bortamatcher där man som sagt förtjänat minst en seger. Däremot kan jag tycka att Skellefteå var lite bättre än Rögle senast i både period två och tre, men de var också väldigt ineffektiva.

Tunga avbräck i Skellefteå bäddar för hemmaseger

Skellefteå tyckte jag spelade riktigt bra de avslutande två perioderna senast, men man saknade målen framåt. Jag tyckte att Rögle hade ganska svårt att hänga med SAIKs snabba anfallsspel, även om Rögle höll dem bra på utsidan av boxen. Det kan ha lite att göra med att Rögle körde full offensiv och check i första perioden, vilket säkert resulterade i lite lägre energi den avslutande delen av matchen.

Till dagens match så lider Skellefteå återigen av tunga skador på ledande spelare. Det har varit en säsong för SAIK som präglats av skador under långa perioder. Inför kvällen så spelar varken Richard Hugg eller Dylan Sikura. Dessutom är statusen oklar på Jonathan Pudas efter tacklingen han fick emot sig senast. Troligtvis spelar ingen av dessa ikväll och i en match där det redan är tight och målsnålt så är det klart att det blir tufft utan dessa viktiga spelare som trots allt är en stor del av deras offensiva spel.

Ni som vill kan ju vänta och se om Pudas är med, men som sagt så spelade han ej vidare efter smällen senast, vilket gör att han troligtvis är out ikväll. Raka ettan spelas till 2.14 hos Unibet med en insats lite under medel.

Insats: 2/5 units