Okej nu kommer det nog ett riktigt tråkigt spel i era ögon, men det känns bra så det måste klickas. Spelet blir Rögle under 2.00 mål hos Unibet till 1.72, spelet tas med flatinsats.

Rögle krigar på i SHL men det går inte vidare bra för laget från Ängelholm. Man ligger just nu sist i serien med endast elva inspelade poäng på sina tretton inledande matcher. Vid seger ikväll skulle man dock gå förbi Brynäs, men det är inget som jag tror kommer hända. Det har verkligen inte stämt för Rögle i inledningen av SHL och den senaste tiden har man haft fruktansvärt svårt att göra mål. I Rögles fyra senaste matcher har man på 240 minuter ishockey lyckats göra fyra mål vilket är oerhört svagt givetvis. Helst hade jag såklart velat spela Växjö i denna match, men jag har inte hunnit fått ut någon rek på ett vinnarspel på Växjö innan oddsen droppat, så då får vi ta en lite annorlunda väg, men en väg som inte alls känns dum. Rögle under 2.00 mål ser jag som ett väldigt bra spel. Det innebär att vi vinner om Rögle gör 0 eller 1 mål, vi får pengarna tillbaka om dem gör exakt två mål och vi förlorar våra pengar om dem gör tre mål eller mer, under ordinarie tid. Det är givetvis stor risk att det blir push på detta spel, men jag har väldigt svårt att se att det ska bli förlust med tanke på hur iskalla Rögle varit samt hur bra defensiv Växjö har. Rögle har denna säsong gjort totalt 30 mål under ordinarie tid, det blir ett snitt på 2.3 mål per match. Men då ska vi komma ihåg att sju mål kom mot Malmö i en sinnessjuk match samt fem mål mot Färjestad och Brynäs, målsnittet har alltså i övriga matcher varit väldigt väldigt lågt. Det är lite oroväckande att Rögles ryck kommer ibland och man gör väldigt många mål, men det är så sällan så vi bör inte vara så nervösa. Rögle är även det laget i SHL som skjuter allra minst skott mot mål, nu har man spelat lite färre matcher än vissa lag, så blir lite missvisande, men man ligger helt klart i botten. Rögle har hittills denna säsong som sagt spelat tretton matcher, i sex av dessa matcher har man gjort 0-1 mål, i tre matcher har man stannat på exakt två mål och i fyra matcher har man gjort tre mål eller mer och det var under deras "superform" när man var heta. Nu är man iskalla.

Växjö har hittills denna säsong varit mer eller mindre felfria, hade slutspelet börjat idag hade jag sett dem som favorit att vinna SM-guldet, men det är långt kvar och mycket kan hända! En sak som är säker är att Växjös defensiv verkligen stämmer iallafall. Växjö har ett bra boxplay med 82.61% penaltykill. Man är även laget i SHL som släpper till allra minst mål bakåt, på sina fjorton spelade matcher har man släppt in 23 mål vilket blir ett målsnitt på 1.64 insläppt mål per match. På sina totalt fjorton matcher man hållit nollan eller släppt in ett mål i sju matcher, i fyra matcher har man släppt in exakt två mål och i endast tre matcher har man släppt in tre mål eller mer. Då ska vi även komma ihåg att i två av dessa matcher när man släppte in tre mål eller mer var i början av säsongen så man har slipat sin defensiv ännu mer sedan dess. Växjö är dessutom laget i SHL som släpper till allra minst skott mot eget mål och man har en väldigt duktig målvakt. Att man håller defensiven mot Rögle idag ser jag som mycket troligt, man vet att man kommer göra mål mot Rögle så huvudfokus kommer bli att hålla defensiven för Växjö. Att man släpper in tre mål idag skulle verkligen vara en skräll, under 2.00 mål på Rögle känns fin!

Match: Rögle - Växjö
Spel: Rögle Under 2.00 mål
Odds: 1.72
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip