San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning

Goalies: Jones (probable) vs Vasilevskiy (probable)

San Jose Sharks inledde där här säsongen knackigt och hade svårt att hitta spelet speciellt på hemmais. Dock har man nu vaknat till liv och börjat ta hem tvåpoängare och nu har man faktiskt 4 raka vinster. Senast slog man divisionsrivalen Anaheim Ducks med 2-1 efter straffar. Ducks hade ledningen hela matchen innan Joel Ward kunde kvittera i mitten av tredje perioden, men Sharks spelade faktiskt väldigt bra och Ryan Miller var anledningen till att Sharks inte vann matchen efter ordinarie tid. Dock tycker jag Sharks offensiv ser knackig ut och laget är rankat 22:a i hela NHL i mål framåt. En anledning till detta är att fjolårets Norris trophy-vinnare Brent Burns inte hittat målet än och har endast 7 poäng. Något som är riktigt svagt för hans kapacitet i min åsikt.

Tampa Bay Lightning däremot har verkligen imponerat hela säsongen. Laget toppar NHL i antal poäng och är delad med St Louis Blues i antalet vinster (11). Laget är sjuka 11-2-2 i år och Andrei Vasilevskiy är ligans hetaste målvakt med ett record på 11-1-1 i hans starter i år. Tampa kommer från en vinst mot Columbus Blue Jackets där man vann tillslut med 5-4 efter straffar. En match man höll på att ge bort efter att haft en tvåmålsledning inför tredje perioden. Jackets lyckades alltså komma tillbaka från 4-2 till 4-4 och i OT så tog Stamkos en riktigt onödig utvisning som höll på kosta laget segern. Dock höll Vasi laget vid liv och i straffläggningen revanschserade sig Stamkos och avgjorde.

Inför nattens möte kommer jag gå på bortaseger trots att Sharks form pekar uppåt och pga av hemmais. Jag har hela tiden hållt Tampa som ligans bästa lag i år och man har verkligen imponerat. Det är inte varje match vi kommer få Bolts till 2.00 och det känns väldigt spelvärt med tanke på hur bra laget spelat och är. Nu har visserligen Bolts haft svårt mot Sharks tidigare år och laget förlorade båda mötena H2H förra säsongen. Dock tycker jag Bolts är bättre i år medan Sharks är sämre. Just därför går ja på bortaseger här.