För dagen superstarka Skellefteå ska ta sig an Malmö på hemmais ikväll 19.00, jag tror det blir väldigt tufft för skåningarna och tycker Skellefteå -1 till @1.862 är mycket fint. Detta spel spelas som vanligt med 3/5U.

Jag kommer fortsätta att hända att Malmö plockar sina poäng oförtjänt. Nu har Malmö tagit 12/12 senaste fyra matcherna, men som sagt, det är inte så bra som det ser ut. Matcherna man har vunnit var först mot Rögle och sedan Karlskrona, seriens två svagaste lag i serien tillsammans med ett Luleå som inte kan vinna. Luleå slog nämligen Malmö i den senaste matchen på hemmais med 5-1 och matchen innan det lyckades man slå Brynäs borta med 2-4, visst det var oerhört starkt men knappast rättvist om man ser till stats/matchbild. Det är en intressant tanke att tänka vart Malmö hade befunnit sig i tabellen om man inte hade denna demonmålvakt Alsenfeldt i kassen, han är bäst i serien med en räddningsprocent på 92.81, oerhört bra. Ikväll möter man dock ett Skellefteå som har varit helt outstanding och ikväll går för sin nionde seger på tio matcher.

Det som jag tycker är den stora skillnaden mellan Skellefteå och Malmö just nu är deras senaste matcher. Om man bara tittar lite snabbt tänker man "Oj, Skellefteå har vunnit sina åtta av nio senaste matcher, otroligt imponerande. Men Malmö har också vunnit sina fyra senaste matcher, det kanske blir en riktigt jämn match mellan två superheta lag." Men om man tittar lite närmare på de lagen som man mött. Malmö har som sagt mött Luleå, Rögle och Karlskrona, seriens enligt mig tre svagaste lag just nu, sen har dem även mött Brynäs, men det var längesen man fick prova spela mot tuffast tänkbara motstånd då snackar jag om lagen som ligger top-5 i SHL. Senast Malmö mötte ett top-5 lag var mellan den 11e och 28e december, då mötte man fyra top-5 lag i rad och fick även stryk i samtliga matcher. Det är det jag tror kan bli en omställning för Malmö ikväll att ha gått från att möta medellag/svaga lag i SHL till att ikväll få möta mer eller mindre tuffast tänkbara motstånd. Skellefteå har i sina fem senaste matcher slagit Frölunda, HV71 och Brynäs x2. Alla dessa lag ligger top-6 i SHL, så det är ingen snack om saken, det är skillnad på form och form. Jag tror verkligen att Skellefteå som är inne i en riktigt het period och slagit mer eller mindre alla dem bästa lagen kommer trycka dit Malmö ikväll, jag tror även ikväll att det möjligen skulle kunna rinna iväg lite, inte som igår när HV71 demolerade Rögle, men en seger med tre mål skulle inte vara omöjlig, jag sticker därför ut hakan och säger 4-1 till Skellefteå. Dock spelar jag den snälla linan -1 istället för ex -1.5, man vet aldrig med Alsenfeldt, om han har en jättedag kommer det bli tufft för Skellefteå oavsett, -1 känns riktigt fin.

Match: Skellefteå-Malmö
Spel: Skellefteå -1 (Insatsen tillbaka vid uddamålseger)
Odds: @1.862
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip