Skellefteå är mycket starka och bet365 erbjuder oss 1.90 på den raka ettan i hemmamatchen mot Malmö och det tar vi! Jag spelar Skellefteå till 1.90 med flatinsats.

Skellefteå har visserligen förlorat tre av sina fem senaste matcher. Förlusterna har dock kommit i dubbelmötet mot Djurgården där det var två riktigt hårda matcher. Man åkte även på borta förlust efter förlängning mot Frölunda där man föll med 2-1. Trots dessa förluster har känslan ändå varit att Skellefteå är urstarka just nu. Resultatmässigt har det inte gått speciellt bra för Skellefteå på hemmais, på sina åtta spelade hemmamatcher har det blivit fyra segrar under ordinarie tid samt lika många förluster. Ett poängsnitt man givetvis inte är nöjda med. Men kollar man på min egenbyggda statstabell så ser man klart och tydligt att Skellefteå har varit mycket bra på hemmais. Faktiskt ganska klart bäst av samtliga lag på hemmaisen. Skellefteås förstakedja med med Lindström, Lindholm och Möller producerar framförallt oerhört mycket poäng. Det känns som att väldigt mycket stämmer i Skellefteå just nu trots dem lite svagare resultaten den senaste tiden. Dock tog man en oerhört stark trepoängare borta mot Frölunda i den senaste omgången. Skellefteå har ett mycket bra boxplay, så bra att man har seriens överlägset bästa boxplay med 92.31% vilket är helt otroliga siffror. Viktigt med ett starkt boxplay när man möter ett Malmö som är vassa i PP. Skellefteås powerplay har inte varit allt för bra, men man har kommit igång på slutet och har nu en PP% på 17.78. Slår man ihop dessa två siffror får man ut den totala siffran som är dryga 110% och det är man tredje bäst i serien på. Jag tror Skellefteås möjligheter att slå Malmö är mycket goda!

Malmö är inne i en superform i SHL med fem raka trepoängare och har fått ett riktigt skjut i tabellen och ligger nu på en fin fjärdeplats. Man har dock inte haft det allra tuffaste spelschemat, men ändå mycket imponerande. Kollar man på stats i dessa fem senaste vinster så är det väl inte jätteövertygande papper man har. Jämna matcher mot både Karlskrona och Mora exempelvis. Nu åker man upp till Skellefteå för en riktigt tuff bortamatch och jag tror som sagt det blir för tufft. Malmö har nu tre raka bortasegrar, innan det hade man dock haft det oerhört tufft på bortais och knappt inkasserat någon poäng alls. Malmös powerplay samt boxplay har hittills fungerat bra, men i denna match möter man som sagt seriens klart bästa boxplay och kommer få det betydligt tuffare att producera i powerplay. Känslan är att Malmö överpresterat lite på slutet och att framgångssagan med massa trepoängare får ett slut här, Skellefteå blir för starka på sin hemmais. Skellefteå har dessutom överlag haft det ganska så lätt mot just Malmö, på dem nio senaste matcherna mellan lagen så har Skellefteå vunnit sju möten. För mindre än en månad sedan så gästade Malmö Skellefteå och då vann hemmalaget komfortabelt med 3-0, vi får hoppas på något liknande under lördagen!

Match: Skellefteå - Malmö
Spel: Skellefteå
Odds: 1.90
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: Lördag 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip