Västerås är knappa favoriter ikväll hemma mot Västervik, jag tycker dock Västerås FT står lite väl högt. Att Västerås vinner efter ordinarie speltid betalar @2.40 på bet365 , det tycker jag är lite väl högt. Detta spelas med 3/5U som vanligt, spelet finns även hos Pinnacle till ett snarlikt odds, där får vi @2.38.

Västerås har verkligen steppat upp sig efter årsskiftet. Västerås har tagit hela 26 poäng på sina 13 spelade matcher under 2017. Västervik har under samma period och samma antal matcher endast tagit 18 poäng. Det är framförallt Västerås hemmaform som har varit otroligt fin med fem raka segrar varav dem fyra senaste är trepoängare. Med andra ord har man på sina fem senaste 14/15 inspelade poäng och Västerås behöver verkligen poängen! Just nu placerar man sig precis ovanför dödens sträck, men har faktiskt inte heller så långt upp till ett eventuellt SHL-kval, det är så oerhört jämt så det är absolut ingen omöjlighet om man spelar riktigt bra och har marginalerna med sig nu dem avslutande omgångarna. Annat är det för Västervik som ligger på sin femteplats i tabellen. 10 poäng upp till direktkval och 10 poäng ner för att missa playin. Man ligger alltså i ett ganska rejält ingemansland just nu. Dock bör dem ha i tankarna att det kan gå snabbt både uppåt och neråt, men det jag försöker komma till är att Västerås har kniven mot halsstrupen mycket mer och MÅSTE prestera varje match nu, inte på samma sätt som Västervik måste.

Västervik har tre raka förluster på bortais och har som sagt inte alls varit lika bra 2017 som tidigare på säsongen. Västervik har tappat mycket i offensiven sen Fredric Andersson försvann för cirka två veckor sedan.

Om man tittar på lagen i stort är man ganska jämna på de flesta plan. Specialteams är rätt jämna, Västerås är lite bättre i PP samtidigt som Västervik är bättre i BP. Lagen har mötts tre gånger denna säsong, två gånger har Västervik vunnit, men den senaste vann Västerås, vi får hoppas att Västerås lyckas med denna bedrift igen då man ikväll spelar inför fullsatta (?) läktare. Denna match är nämligen en gratismatch, alla får komma och det är gratis inträde, det borde vara fullsatt, dåligt annars.

Hoppas Västerås kan fortsätta sin oerhört fina form, speciellt på hemmais och att motivationen är något större hos hemmalaget så ska detta kunna gå vägen!

Match: Västerås-Västervik
Spel: Västerås FT
Odds: @2.40
Insats: 3/5U
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort GL vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip