Washington Capitals - Calgary Flames

Goalies: Holtby (probable) vs Smith (probable)

Washington Capitals har haft en rätt svängig resa såhär långt in på säsongen där man varit inne i en mindre formsvacka när powerplay inte alls stämde, till att tagit några fina vinster, och sedan återigen köra plattmatcher. Senast lyckades man dock göra en väldigt bra match där man kontrollerade ett Minnesota Wild på hemmais och vann med 3-1. En match där man fick utdelning i powerplay vilket jag tror var riktigt viktigt för laget.

Calgary Flames är ute på en riktigt lång och tuff roadtrip där man i natt spelar match nummer 3 av 6 stycken. Man har hittills inte alls sett speciellt bra ut då man inledde med att bli totalt överkörda mot Detroit Red Wings med hela 8-2. Senast lyckades man dock ta 2 poäng mot Philadelphia Flyers, men spelmässigt såg det verkligen inte bra ut. Laget lyckades genom ett starkt powerplay komma tillbaka från ett 1-3 underläge i matchen och vann i övertid när Michael Frolik avgjorde efter ca en minut.

Till nattens match spelar Washington återigen på hemmais, ett Verizon Center som vanligtvis betyder trygghet för Capitals. Laget har som sagt haft svårt i powerplay men mot Wild senast såg det ut att spelet lossnat lite vilket alltid är viktigt. Men hur som helst bygger nattens spel mer på att Flames sett väldigt dåliga ut 5 mot 5 under denna roadtrip hittills och jag tror därför man får det svårt i natt. Washington är i vanliga fall ett väldigt disciplinerat lag som inte tar onödiga utvisningar, och i grunden ska man också vara det bättre laget. Inbördes har lagen mötts en gång denna säsong där Flames faktiskt vann på hemmais med 2-1, men sett över de 10 senaste mötena har Caps vunnit 7.

Jag tror ett disciplinerat Washington kan följa upp den fina insatsen mot Wild senast mot ett Calgary Flames som inte alls såg bra ut senast i 5 mot 5.

Jag kommer därför spela

Match: Washington Capitals - Calgary Flames
Spel: 1
Odds: 2.30
Insats: 3/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip