Speltips

Speltips PSG - FC Barcelona

Sport: Välj sport Spelstopp: 2012-08-04 20:00 Spela här

Speltips PSG - FC Barcelona
Land: Frankrike Liga: Vänskapsmatch
Odds: 2,10 Speltips: 1X
2012-08-04 20:00 PSG - FC Barcelona 1X 2,10 Hallberg_GTE

Innan säsongen ens dragit igång är det dags för PSG att visa hur bra dem egentligen är. Blir dem det stora superlaget som slår igenom med vrak och dunder i Europa eller blir man inget annat än en misslyckad flopp i CL som enbart lyckas plocka hem Ligue 1 och en ev. seger i Franska Cupen? Det återstår att se. Vilket som så skall det bli väldigt intressant att följa PSG i år.

Många ställer sig även frågan om vart Barcelona står för tillfället. Är man lika bra som under Pep Guardiolas tid? Är man sämre? Eller har man t.o.m. blivit bättre? Jag skulle väl tippa på att man trots tränarbytet ligger på ungefär samma nivå och att man kommer att spela en likartad fotboll som hela fotbollsvärlden försöker att sträva efter.

Däremot finns det många faktorer som spelar in för att allt skall klicka för Barca. Aggresivitet, rörelse, passningspelet m.m.. Jag tror inte att det finns något annat lag i världen som är så beroende av att så många komponenter som möjligt fungerar på en och samma gång. Förutom det så måste t.ex. Messi var i form. Det är ingen hemlighet att om Messi är i bra form så är Barca i bra form och tvärtom. Och hur länge till kan Xavi och Iniesta ställa och styra på mittfältet? Den förstnämnde var relativt osynlig fram tills finalen i EM och många har fått uppfattningen om att Xavi faktiskt är på dekis. Det återstår att se.

Min känsla baserat på dagsläget och tidigare försäsonger är att PSG kommer att vara riktigt taggade inför den här matchen då man vill visa hela världen att dem blir att räkna med. Zlatan har säkert inget emot att plocka en seger över sina gamla klubbkompisar heller. Samtidigt vill Barcelona bevisa att man fortfarande håller samma klass trots tränarbytet (som i mina ögon borde göra en viss skillnad).

Men som sagt. Jag tror inte att Barca har fått alla komponenter att fungera hittills då man har en bit kvar tills säsongstarten. Och det har varit ett problem för Barca dem senaste försäsongerna. Allt som ofast har det inte börjat klicka förens efter 3-6 omgångar in i La Liga och jag tror att det kommer att passa PSG ganska bra ikväll då tränare Ancelotti kommer att se detta som ett tillfälle att gnugga på sitt försvars - och kontringsspel extra mycket.

Mitt tips blir således 1X till fina 2,10 då jag anser att PSG har goda chanser att plocka en seger eller fixa ett oavgjort i kvällens vänskapsmatch.

Hallberg_GTE - 04 Augusti, 2012, 14:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!