Speltips

Speltips Aston Villa-Tranmere

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-08-28 20:45 Spela här

Speltips Aston Villa-Tranmere
Land: England Liga: Ligacupen
Odds: 2.30 Speltips: 1 HCP-1.5
2012-08-28 20:45 Aston Villa-Tranmere 1 HCP-1.5 2.30 RalleArvid

Dags hatt hoppa upp på hästen direkt efter gårdagens debacle, dags att kika lite på ligacup-fotboll.

Matcher av denna karaktär, lägre respekterade cup-matcher kan tendera att vara nedprioriterade –likt träningsmatcher- för lag från de högre divisionerna, ikväll tror jag däremot att Aston Villa kommer göra allt för att behandla den här matchen på största allvar i ett försök att återvinna självförtroende och komma igång på vinnarspåret när Tranmere gästar parken.

Aston Villa slog blandannat Peterborough, som spelar en division över Tranmere, i en träningsmatch på bortaplan med 2-0 tätt inpå ligastarten. I premiären fick man stryk av West Ham borta och senast hemma med 3-1 mot Everton, men Everton är ett lag som tagit full pott här i upptakten och bland annat slagit Manchester United så ingen skam i det och inget motstånd i klass med Tranmere direkt.

Idag väntar detta Tranmere på hemmaplan, Tranmere från tredjedivisionen, Tranmere som tvingades till förlängning mot ett lag utan vinst i engelska fjärdedivisionen i föregående omgång av denna cup. Tranmere som inte har tagit sig förbi denna fas av turneringen på över 10 år, och då kan jag lova att de haft bättre chanser än bortaplan mot Premier League-motstånd.

Aston Villa har vunnit 4 av de 6 mötena som lagen någonsin spelat (varav en match man inte vann var ett dubbelmöte där man sedan vände och vann returen). Förutom att Tranmere inte har varit i den tredje rundan på över 10 år har man dessutom bara –förutom den oavgjorda matchen senast som ledde till vinst i förlängning- vunnit på bortaplan en enda gång i den FÖRSTA rundan, och ja, där är det inte direkt lag i Aston Villas paritet som huserar (hur dåliga Aston Villa än må vara för tillfället).

Jag får för mig att Paul Lambert kommer ställa ett hyfsat starkt lag på banan ikväll på Villa Park, och det av ovan nämnd anledning, och gör man det så ska man köra över Tranmere. Ställer man inte ett starkt lag på benen så anser jag likväl att man har goda chanser att ta sig igenom denna drabbning på ett någorlunda komfortabelt sätt. Vi har sett cup-skrällar tidigare, men det i de allra flesta fall när underdogsen spelar inför hemmapublik.

Klasskillnad och hemmaplan innebär tacksamhet för 2.30 för hcp -1.5 på bet365 .

Lycka till lads!

RalleArvid - 28 Augusti, 2012, 09:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!