Tyska Brose Bakets gästas ikväll av förra säsongens succélag Olympiakos och man kommer minst sagt att få det tufft ikväll!

Båda klubbarna stod som segrare i respektive liga förra säsongen vilket såklart indikerar på styrka och form. Men Brose Basket har efter det att ligatiteln bärgades drabbats av ett manfall utan dess like! Man har i tur och ordning tappat: PJ Tucker, Julius Jenkins, Predrag Suput, Marcus Slaughter, Tibor Pleiss och Brian Roberts. Dessa sex spelare var i princip hela grundstommen i laget förra säsongen och stod för majoriteten av lagets offensiva kraft. Det är en oerhörd försvagning av laget, det vill jag lova! Man har visserligen värvat in några nya halvintressanta amerikaner, men det kommer ändå märkas markant i laget att man tappat alla dessa spelare. Ett stort ansvar kommer nu att vila på Casey Jacobsen & Anton Gavels axlar.

Olympiakos då, som kommer från en riktig kalassäsong där man vann såväl Euroleague som den grekiska ligan går givetvis in i denna säsongen med ett enormt självförtroende. Något som man också visade för bara några dagar sedan då man besegrade CSKA Moskva i en träningsturnering i Italien med 83-76 vilket är starka papper. Visserligen har man tappat succécoachen Dusko Ivkovic som valde att nu istället satsa helt på det serbiska landslaget, men utöver honom så är det egentligen bara marginalspelare som lämnat laget trots klubbens stora spelaromsättning under försäsongen.

Med de förutsättningar som råder så tycker jag absolut att 1.50 som erbjuds på grekerna är spelbart trots att det endast handlar om träningsmatch. Olympiakos är normalt sett klassen bättre och det tror jag också att man kommer visa här!


This is the stats tab
This is the post tip