Ett gyllene tillfälle för Hannover att säkra en plats i slutspelet och således kunna lägga allt krut på ligan under en period framöver. Vilket såklart är alla tränaren önskemål.

Hannover 96 är inte lätta att tas med hemma på AWD-Arena, det är välkänt både hemma i Tyskland och ute i Europa.
Den här säsongen har varken Dortmund, Schalke 04 eller Werder Bremen kunnat sätta sig på färdmedlet hem med tre poäng i bagaget. Och det är klubbar som är något, nååågot vassare än Helsingborgs kaliber. Samtliga topp-7 klubbar i Bundesliga.

Tyskarna har skaffade sig ett ypperligt läge efter det sena segermålet på Olympia senast signerat Didier Ya Konan. 90+3.
Kändes lite som:

"Scheisse! Där gjorde visst de dumma svenskarna 1-1, jaja, vi får väl göra ett till, vi har trots allt två minuter på oss"

Hannover gasar ALLTID från start hemma. Alltid oavsett. Det är mer regel än undantag att man inte gör minst ett mål under första 45.
Så, det här spelet påminner lite om gårdagens. Då hela grejen handlade om att Celtic behövde göra mål för att spelet skulle sitta.
Nu: Kommer Hannover göra mål i andra halvlek?
Och, ja, det kommer man absolut att göra. Inför sin hemmapublik mot ett klart underlägset svenskt motstånd så finns det inte på kartan att slå av på någon takt, vad det än står.

Jag vill inte på något sätt ta ifrån Helsingborg vad man åstadkommit i Europa hittills den här säsongen. Men den som såg första kvarten på Olympia vet vad jag talar om. När Hannover 96 bestämmer sig, då är det klasskillnad.

Hannover att göra mål i båda halvlekarna: JA!
(man gjorde det borta, chansen till repris klart större hemma)

This is the stats tab
This is the post tip