Hamburger SV visade sig från sin allra bästa sida senast då man skrällvann borta mot Borussia Dortmund med hela 4-1. Man ligger nu sjua i tabellen och är i högsta grad inblandat i striden om Europa League-platserna. Laget är dock väldigt ojämnt av sig och sedan Mancienne blev skadad har defensiven varit om
än mer opålitlig än tidigare.

Till dagens match är Manciennes ersättare Bruma avstängd och nu blir det svajige Rajkovic bredvid Westermann i mittförsvaret. På tal om säkerhetsrisker så tvingas man även ställa Drobny i målet då förstekeepern Adler är skadad.

Offensivt sett är dock HSV i riktigt bra slag för tillfället. Jättelöftet Son Hueng-min har varit riktigt bra
med van der Vaart vid sin sida och längst fram har Rudnevs gjort det bra med tio mål hittills.

Preliminär startelva
Drobny - Diekmeier, Rajkovic, Westermann, Jansen - Skjelbred, Badelj, Aogo - van der Vaart - Rudnevs, Son

Borussia Mönchengladbach har också varit mycket upp och ner på slutet och den senaste veckan har ligaåttan varit inblandat i två galna 3-3 matcher mot Bayer Leverkusen och Lazio. Tyska förbundet tar
ingen större hänsyn till Europa League när man sätter spelschemat i ligan och endast 40 timmars vila
efter Lazio-matchen lär nog sätta sina spår här.
Skadeläget ser i alla fall ljust ut då endast backupspelarna Hrgota och Mlapa saknas och troligtvis väljer tränaren Favre att ställa den ordinarie startelvan på benen här.

Preliminär startelva
ter Stegen - Stranzl, Brouwers, Alvaro, Wendt - Nordtveit, Jantschke, Marx - Herrmann, de Jong, Arango

Två lag med form och självförtroende på topp i det offensiva spelet just nu men som båda samtidigt har klara brister i defensiven vilket gör att det känns upplagt för en målfest på Volksparkstadion. Jag testar båda lagen att göra mål till 1,73 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip