Speltips

Speltips Rögle v Leksand

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-03-19 19:00 Spela här

Speltips Rögle v Leksand
Land: Sverige Liga: Kvalserien
Odds: 3,15 Speltips: 2
2013-03-19 19:00 Rögle v Leksand 2 3,15 holms

Leksand noll poäng i förra omgången och Rögle tre. Båda lagen från halvtrassliga bortamatcher.
Men om vi skrapar lite på ytan så borde det nog faktiskt ha vart precis tvärtom. Rögle var utspelat i Södertälje och det var bara hemmalagets oförmåga framför offensiv kasse som gjorde att skåningarna kunde resa hem med samtliga poängen.
Leksand gick på pumpen i Örebro i en match som många på byn kommer att prata om under många år framöver. Maken till tryck var längesen hockeypubliken där fick uppleva.
Nu vill jag inte ta ifrån Örebro den insatsen, och tre poäng är tre poäng. Men det måste faktiskt, i ärlighetens namn, också belysas att Leksand hade ett par riktigt vassa chanser vid ställningen 0-2, och hade trean kommit där, ja, då skulle nog utgången på matchen ha blivit en helt annan.

Leksand kommer till spel helt ordinarie sånär som på Mark Hurtubise. Det betyder att de båda avstängda backarna nu också är tillgängliga båda två. Och när Leksand kan matcha ett lag så här friskt, vilket de gjort hela säsongen, då har man ett, på den här nivån ett komplett lag. Med fyra kedjor som alla kan producera om så behövs. Och, inte att förglömma, ett powerplay som i sina bästa stunder är magnifikt.

Jag har från början sagt att jag tror båda elitserielagen åker den här gången. Att Leksand kommer att sno åt sig den ena platsen, det ser jag som nästan självklart. Efter att ha sett en sjuhelvetes massa hockey denna säsong så tycker jag att man är det bästa laget i denna kvalserie. Det känns som om det bara är historian emot.

Till sist. Att Rögle fick en skada på Alexander Barta som håller honom borta från spel för resten av säsongen. Det var nog det sämsta som kunde hända. Nu vill det till att Gerber är overklig i buren om det här ska gå vägen. För som jag ser det Leksand största fiende här.

holms - 18 Mars, 2013, 22:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!