Speltips

Speltips Copil - Rufin

Sport: Tennis Spelstopp: 2013-03-21 17:00 Spela här

Speltips Copil - Rufin
Land: USA Liga: ATP Miami
Odds: 2.00 Speltips: Copil
2013-03-21 17:00 Copil - Rufin Copil 2.00 Poldan

Jag skulle inte hålla Rufin som favorit mot storservaren Marius Copil. Jag vet inte hur många gånger jag blivit imponerad av rumänen som fortsätter att övertyga och det lär inte dröja länge innan han breakar topp100.

När Copil spelar på sin högsta nivå – då kan ingen utanför topp 10 känna sig säker. Det bevisade han förra året genom att slå Cilic och pressa Almagro. Nu kommer han från två enkla segrar i kvalet mot uppkomlingen Struff och Steve Darcis.. inga dussinlirare i sammanhanget.

Det är främst hans serve som bäddar för poäng, men mot en spelare som Rufin kommer han heller inte vara underlägsen i baslinje-rallyn och att matchen spelar på hardcourt definitivt till fördel för rumänen.

Till skillnad mot andra storservare är Copil betydligt rörligare och kan även hantera sin backhand även om det oftast är där misstagen kommer.

Rufin har fått kliva av två matcher i år och så sent som i kvalet till Indian Wells fick han ställa in matchen mot Petzschner p.g.a rygg-ont.

I år har han vunnit fyra av nio matcher på hardcourt och åkt på förlust mot spelare som Prakash Maritaj (436) och Jaoa Sousa (som inlett året urusel) samtidigt som han inte vunnit någon match i raka set.

I andra kvalomgången till Miami var Rufin extremt illa ute mot Matteo Viola som många gånger bara var två poäng från att vinna matchen.

Jag är övertygad om att Rufin får stora problem mot Copil som ska ha absolut minst 65% vinstchans.


Poldan - 20 Mars, 2013, 12:23

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!