Speltips

Speltips Vikingur - FC Inter Åbo

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-04 20:00 Spela här

Speltips Vikingur - FC Inter Åbo
Land: Liga: Europa League
Odds: 2.60 Speltips: Åbo -2
2013-07-04 20:00 Vikingur - FC Inter Åbo Åbo -2 2.60 espelund

Förra veckans rek (Brann -1) satt hur lätt som helst, slutade 6-1 till Brann.

Denna veckan har jag hittat ett liknande överodds i kvalet till Europa League. FC Inter från finska Åbo slår färöiska Vikingur med mer än två måls marginal. Vid exakt två måls marginal blir det void.

Jag vet, man kan argumentera mot denna match med att det alltid är tufft att flyga till Färöarna och spela, eller att finnarna nog väntar till hemmamatchen med att avgöra osv.
Men ändå - när de 90 minuterna väl är igång måste rimligtvis klasskillnaden visa sig här.

Vikingurs kvalitet beskrivs bäst med att jämföra med korp-nivå. De kämpar i botten av färöiska ligan för att klara sig kvar, och det säger inte lite i ett land med lika många invånare som Karlskrona Kommun (dessutom med sämre fotbollsmöjligheter). Vikingur är rätt och slätt ett dåligt fotbollslag. De kom till detta kvalspel tack vare att de vann två matcher i färöiska cupen, och har alltså inte någon egentlig "vilande grundkapacitet".

Det har dock motståndarna Inter Åbo. Även de ett lag på nedre halvan av sin nationella tabell, men med ambitioner att slåss i topp 4 denna säsong. Finska ligan är snäppet sämre än allsvenskan, jag tror inte att Inter Åbo skulle vara chanslösa på en mittenplacering i allsvenskan. Förra matchen spelade man oavgjort i derbyt mot TPS, och man vill väldigt gärna ta sig till gruppspelet i EL, vilket faktiskt inte är helt omöjligt med gynnsam lottning.

För att göra en något krampaktig (men fullt rättvis) jämförelse, så skulle jag säga att den här matchen är som att IFK Norrköping eller Kalmar FF skulle spela borta mot ett Korpenlag i ett blåsigt Karlskrona en torsdagskväll. Bortalaget går inte för fullt, men vinner ändå hur lätt som helst.

2.60 är ett bra odds!

espelund - 04 Juli, 2013, 00:15

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Julle - 2013-07-04 00:41:12

Ryggar dig. Men kör -1.5 till 1.95 och höjer insatsen till tung.