Speltips

Speltips Hertha Berlin v Stuttgart

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-13 20:30 Spela här

Speltips Hertha Berlin v Stuttgart
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 2,30 Speltips: 1
2013-09-13 20:30 Hertha Berlin v Stuttgart 1 2,30 holms

Jo jag är fullt medveten om att Stuttgart smällde tennissiffror senast på Hoffenheim i senaste omgången. Och det är ju som det är. 6-2 är svårt att klaga på. Men sex av åtta skott gick i mål och man kan ju se det som en hiskligt vass effektivitet om man så vill. Eller ett försvarsspel från bortalaget som lämnar ett och annat att önska.
Hur som helst. Innan den här, första säsongens seger, då såg det riktigt, riktigt illa ut för detta Stuttgart. Inte nog med att man inledde med tre raka förluster i ligan, man fick också respass ur kvalet till Europa League efter förlust mot skräckinjagande HNK Rijeka. Faktiskt något knepigt då man värvade rätt bra i somras. Men ibland är det så enkelt som att pusselbitarna ändå inte hakar ihop med varandra.
Det här ledde till att tränare Bruno Labbadia fick krypa till arbetsförmedlingen och Thomas Schneider tog över spakarna som tränare. Måste för övrigt ha varit ett av de snabbare tränarbytena i Bundesligas historia. Och en kraftig fingervisning att det inte såg speciellt bra ut.
Men det krävs mer än en lyckad kväll med superutdelning hemma mot Hoffenheim för att imponera på mig.

Idag reser man till huvudstaden. Och nog att det handlar om en nykomling. Men det gör det inte på något sätt enklare. Snarare tvärtom. För det är en nykomling som inte vet hur man förlorar hemma på Olympiastadion. Eller, det vet man förstås, men det var ett bra tag sedan det skedde.
Tar man poäng mot Stuttgart (vilket jag är helt övertygad om att man gör) så är man nu uppe i 20 raka utan förlust. Vilket är en trygghet om något att ha i ryggsäcken när man kliver ut till match på hemmagräset.
Hertha har hittills lirat två matcher hemma. Vunnit båda, naturligtvis. Ingen fara på taket.
Dock, senast åkte man på däng. Borta mot Wolfsburg. Men Hertha gjorde trots de noll inspelade poängen en väldigt bra match, och borde absolut fått med sig minst en poäng. Det gillar vi.
Visst, nu har det varit ett uppehåll, men har man bara lyckats att konservera en del utav formen, då anser i alla fall jag att det är ett bra läge för en tredje raka hemmaseger.

För Stuttgarts del så finns det en enda herre som levererat trots att laget inlett som en skadeskjuten höna.
Vedad Ibisevic är hetare än en kamin - men det är ju också mest bara där Hertha Berlin behöver ha någon större koll. Och nog kan man väl kräva att de läst sin läxa under veckan ...?!

holms - 12 September, 2013, 23:28

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!