Speltips

Speltips Arsenal-Chelsea

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-29 20:45 Spela här

Speltips Arsenal-Chelsea
Land: England Liga: Carling Cup
Odds: 2.70 Speltips: 2
2013-10-29 20:45 Arsenal-Chelsea 2 2.70 Polsater

bet365 livestreamar matchen online och i mobilen.

BEKRÄFTADE STARTELVOR:

Arsenal:
Fabianski, Jenkinson, Vermaelen, Koscielny, Monreal, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Cazorla, Ryo, Bendtner


Chelsea:
Schwarzer; Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand; Mikel, Essien; De Bruyne, Mata, Willian; Eto'oRaka tvåan på Chelsea får en liten slant när lagen möts på Emirates på tisdagskvällen. bet365 betalar 2.70 vilket känns bra.

Jag spelar det här med en ganska osäker bild av vad Arsenal kommer ställa upp med för lag, men jag tror, av all information jag har plöjt nu på måndagseftermiddagen att döma, att det inte kommer bli ett så starkt lag. Och när väl elvan är släppt tror jag att oddset kan sjunka ett par decimaler. Så; ännu mer än vanligt, rygga på egen risk!

Normalt sett brukar man klistra in information om form, tabell och historik, men idag känns sådant inte aktuellt. Mycket handlar i stället om vilka lag (hur mycket kvalitet/talang) som respektive manager kommer ställa upp med. Mourinho hotade som många vet med att ställa upp med ett rent U21-lag, men verkar nu ha ändrat sig. Mycket talar för den här elvan:

Possible Chelsea team (v Arsenal): Schwarzer; Azpilicueta, Kalas, Luiz, Bertrand; Mikel, Essien; Willian, Mata, De Bruyne; Ba

Tycker det här är en bra elva med kvalitet både offensivt och defensivt. Mata är, som alla vet, en av PLs allra främsta spelare i sina bästa stunder och jag tror en sån som Willian kan trivas mycket bra mot ett Arsenal som kommer vilja föra matchen.

I Arsenal är det svårare att veta hur Wenger tänker. När laget gästade West Bromwich i ligacupens förra omgång ställde man upp enligt följande:
Fabianski, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Monreal, Miyaichi, Hayden, Arteta, Gnabry, Eisfeld, Bendtner

Ett väldigt orutinerat lag, som var utspelade av en WBA-elva som är sämre än den Chelsea ställer upp med. Riktigt samma lag lär det inte bli den här gången, men vi kan konstatera att följande spelare är helt uteslutna pga skador/avstängningar:

Yaya Sanogo
Vassiriki Abou Diaby
Lukas Podolski
Theo Walcott
Alex Oxlade-Chamberlain
Mikel Arteta
Mathieu Flamini

"I will rotate against Chelsea, but play with a team that has a good chance to qualify," säger Wenger.

Det vi vet är följande: Arsenal har ett vansinnigt svårt program som väntar. Liverpool i ligan nu till helgen, Dortmund borta i CL i veckan och därefter United borta nästkommande helg. Efter Dortmunds sena avgörande är Arsenal lite halvilla ute i CL. Behöver ta poäng och gärna vinna mot Napoli eller Dortmund borta. Med tanke på vilken nyckelfas man går in i lär Wenger behöva vila spelare.

Elvan det snackas om är följande:

Fabianski
Jenkinson, Vermaelen, Koscielny, Monreal
Gnabry (är ett frågetecken, bestäms imorgon om han kan spela), Wilshere
Rosicky
Cazorla - Miyaichi
Bendtner

Backlinje plus målvakt är med största sannolikhet rätt på fyra platser av fem, möjligen spelar Mertesacker i stället för Koscielny. En otränad och övertaggad Vermaelen har ställt till bekymmer förut, ytterbackarna är okej, men en tydlig försvagning jämfört med om Sagna och Gibbs spelat.

På mittfältet så säger de flesta previews att Wilshere ska spela, vilket verkar märkligt med tanke på att han haft lite skadebekymmer på senaste tiden. Hur som helst, vilka som än spelar så finns ingen defensiv mittfältare av klass att tillgå - vilket är ett jätteplus för Mata och Chelsea. I offensiven så pekar allt på att Giroud vilas till viktigare uppgifter vilket öppnar för dansken. Det är möjligt att elvan blir en annan, det är svårt att säga i nuläget. Men helt olikt detta borde det inte bli.


Vilka kommer vilja mest i den här matchen? Omöjligt att säga, men Mourinho är en vass cupcoach som historiskt sett har bra statistik mot Wenger. I hans lag finns också ett gäng kvalitetsspelare som vill visa att de förtjänar en plats i "riktiga elvan". Tycker att, om man ser till elvorna lagen troligen kommer ställa på planen, 2.70 är högt för Chelsea här. Med tanke på att Arsenal ofta släpper in mål när de ställer upp med bästa laget lär det inte bli bättre nu. Och med tanke på att laget lär ha en offensiv balans på mittfältet lär spelare som Willian och Mata trivas ypperligt i omställningslägena. Samtidigt ser Arsenals offensiv rätt så uddlös ut om spelare som Giroud, Özil och Ramsey vilas - vilket de verkligen borde.

Som sagt, rygga på egen risk, jag tror inte att raka tvåan kommer stå i 2.70 i morgon och spelar därför redan nu med låg insats.

@nokkan21 på Twitter.

Polsater - 28 Oktober, 2013, 18:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-10-29 19:56:43

Chelsea:

Schwarzer; Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand; Mikel, Essien; De Bruyne, Mata, Willian; Eto'o

Jonas O. - 2013-10-29 19:56:16

Arsenal:

Fabianski, Jenkinson, Vermaelen, Koscielny, Monreal, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Cazorla, Ryo, Bendtner

Jonas O. - 2013-10-29 17:23:04

Får nog säga att Polsater var rätt ute innan match i alla fall. Sänkt från 2,70 till 2,20-2,30.

Rhumballion - 2013-10-29 10:09:38

Mer info att suga på:
Chelsea förlorar "aldrig" under ordinarie tid i cupen. Men viktigare, Mou har aldrig behövt vika sig för Wenger vilket troligen gör att kavalleriet kommer in vid behov även en trist tisdagskväll som denna. 4 förluster och 4 lika är Gunners facit mot Mourinho. Och han älskar det mer än att spara på spelare tror jag.

Polsater - 2013-10-28 21:19:27

Chelseas förmodade elva finns ju i reken?

mr_england - 2013-10-28 20:52:07

Intressant match. Tycker dock du har "glömt bort" Chelsea lite i reken. De spelade match så sent som i söndags eftermiddag. Dessutom en stenhård match mot City.

Tycker Arsenals elva som du listar ser ok ut och med tanke på hur Mourinho uttalat sig så spelar jag nog hellre Arsenal med samma motivering. Mourinho är Mourinho och snackar mycket men det är klart att nästan ingen som spelade i söndags kommer spela här två dagar senare.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article17740292.ab