Speltips

Speltips Nigeria - Bosnien

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-22 00:00 Spela här

Speltips Nigeria - Bosnien
Land: Brasilien Liga: Fotbolls-VM
Odds: 2.20 Speltips: Dzeko målskytt
2014-06-22 00:00 Nigeria - Bosnien Dzeko målskytt 2.20 Polsater

Mitt spel i Nigeria vs Bosnien: Edin Dzeko målskytt. 2.20 gånger pengarna på bet365 .

Argentina 1 1 0 0 2-1 3
Iran 1 0 1 0 0-0 1
Nigeria 1 0 1 0 0-0 1
Bosnien/Herce 1 0 0 1 1-2 0

Toppspelarna i respektive lag har levererat mål i det här VM:et. Benzema, Neymar, Robben, Rvp, Sanchez, Suarez, Rooney, Balotelli, Mandzukic och Messi. Något av en trend hittills. Nu är det dags för nästa storspelare att frälsa sina landsmän: Jag har en stark tro på att Dzeko kommer göra mål för sitt Bosnien mot Nigeria. Varför då?

Edin Dzeko har ett fantastiskt facit i landslaget. Har gjort 35 mål på 62 landskamper. 24 av dessa har kommit på 41 tävlingsmatcher. Ett facit som är vääääääldigt bra. Är, som alla vet, den största stjärnan i Bosnien. Den som ska avsluta anfalllen och som man vill ha i lägen. Jag är egentligen inget större fan av Dzeko, men man måste ha respekt för hans målsnitt. Har en jäkla förmåga att hamna på rätt ställe i boxen. Sen missar han en hel del också - men han är alltid där och skapar. Alltid bra målsnitt. Nu har han gått mållös i två raka landskamper och rent statistiskt kan man göra en poäng av att det är dags. Går ytterst sällan mållös tre raka landskamper.

Så rent statistiskt tycker jag man kan säga att det här spelet känns bra. I övrigt då?

Nigeria står på andra sidan. Vad kan vi säga om de afrikanska lagen rent generellt så här långt, vad är trenden?

Kamerun: 0-0-2 med målskillnad 0-5
Elfenbenskusten har 1-0-1 med målskillnad 3-3
Ghana har 0-0-1 med målskillnad 1-2
Algeriet har 0-0-1 med målskillnad 1-2
Nigeria 0-1-0 0-0

Vad kan vi dra för slutsatser runt det då? De har inte direkt rosat marknaden - trots att de knappast mött något av topplagen i VM. Nigeria är det enda lag som har hållit nollan i en match (mot tokusla Iran). Slutsats: de afrikanska lagen hart haft det svårt och de har släppt in mål: oftast två i samma match. Direkt överförbart på den här matchen? Nej, men en indikation.

Vad kan man säga om Nigerias försvar rent allmänt? Släppte visserligen få mål i kvalet - men de är ju också mot motstånd som inte direkt håller VM-klass. I Confederations i fjol släppte man två mot Uruguay, tre mot Spanien. Vänskapsmatcher nyligen har man släppt två mot Skottland, två mot Italien och två mot USA (hållna nollor mot Mexiko och Grekland visserligen - men det imponerar inte direkt då man vet vad det är för typer av lag). Efter krysset mot Iran ligger man dessutom pyrt till. MÅSTE vinna. Innebär att man inte kan droppa och spela ett lågt försvarsspel. Nigeria måste blotta sig mer än Bosnien här - för deras del är ett kryss okej då man har Iran i sista matchen och man kan nog räkna med att matcha det resultat Nigeria gör mot Argentina rätt så lätt.

Vad vill jag ha sagt med det här då? Jo, jag tror Bosnien har alla möjligheter att göra minst två mål. Öste in 30 mål på tio matcher i kvalspelet. Visst att en del är mot kasst motstånd - men det ger ändå en indikation på att man har en offensiv (bara Tyskland, Holland och England gjorde fler). Gör Bosnien två mål så är chansen stor att Dzeko gjort minst ett. Gör Bosnien mål är chansen stor att det är Dzeko som gör det. För mig lockar oddset på Dzeko som målskytt mer än bosnisk seger. Vi kan ju säga så här: vinner Bosnien så tror jag inte att Dzeko går mållös.

Nigeria tappade dessutom Godfrey Oboabona (mb) senast. Gick ut skadad och ersattes av veteranen Joseph Yobo. Ett avbräck då Oboabona spelade samtliga kvalmatcher för Nigeria.


Tycker också Bosnien såg fina ut i kvalet. Pjanic har en magisk passningsfot. Även Mizimovic och Lulic är bra framspelare. I införsnacket har det talats om att Ibisevic ska få chansen från start, vilket jag tycker bara är positivt för det här spelet. Går han in blir Dzeko inte så ensam och isolerad på topp. Blir ett mer välbekant 4-4-2 för bosnierna.

Det har talats om att Ibisevic kommer in på Mizimovic bekostnad och såvitt jag kan se är det Mizimovic som tagit straffarna i kvalet - kanske öppnar det upp ytterligare möjligheter för Dzeko att göra mål?

De logiska argumenten är presenterade ovan. Ska även referera till den berömda magkänslan. Jag är inget fan av Dzeko - men här sviker han inte. Bosnien vinner med 1-3 och Dzeko gör två mål.

@nokkan21

Polsater - 21 Juni, 2014, 08:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Moneymaker - 2014-06-21 14:27:27

Rygg!