Speltips

Speltips Kroatien - Mexiko

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-23 22:00 Spela här

Speltips Kroatien - Mexiko
Land: Brasilen Liga: VM
Odds: 1.70 Speltips: U2.5 mål
2014-06-23 22:00 Kroatien - Mexiko U2.5 mål 1.70 Mylla_Jr

VM har bjudit på så otroligt mycket bra matcher, men också några mindre bra.. Ikväll tror jag vi får se en sån där "mindre" bra match sett med våra ögon, där det inte kommer bli allt för mycket målchanser för att matchen betyder så mycket som den faktiskt gör. Lagen kommer ligga och lura på varandra för att kunna lägga in den avgörande stöten när minsta läge ges!

1 Brasilien 2 1 1 0 2 4
2 Mexiko 2 1 1 0 1 4
------------------------------------
3 Kroatien 2 1 0 1 2 3
4 Kamerun 2 0 0 2 -5 0

Sådär ser gruppen ut just nu. Att Brasilien kommer vinna gruppen är inget vi ska sticka under stolen med, man kommer vinna över Kamerun idag och det vet både Mexico och Kroatien.

Vi kan börja med att kommentera Mexiko som har imponerat på åtminstonde mig i detta VM, vet sedan tidigare att dom besitter klass, men såhär bra som de har spelat under VM kunde dem nog knappast drömma om själva. Jag menar man har total dominerat i två matcher, först mot Kamerun vilket kanske inte är så jätte konstigt då Mexiko ska vara bättre, men senast så spelade man ut Brasilen stundtals!
Vet att Brasilen hade de vassaste chanserna och att Ochoa förmodligen gjorde sin bästa match i karriären.. Men ändå, Mexiko var med i matchen hela tiden och följde sin spelidé till 100%, något man ska ha berömmelse för.
När vi ändå kom in på Ochoa så kan vi väl prata lite till om denna keeper, 180 minuter spelade och 0 insläppta mål, ja ni hör, det kan inte bli så mycket bättre, han gjorde en fantastisk match mot Brasilien senast och han räddade dem ett antal gånger i första matchen mot Kamerun.
Jag tror att om Mexiko ska följa sin matchplan till 100% idag som man gjort i de två tidigare matcherna så ska denna match sluta 0-0 eller 1-0 till Mexiko, man vet ju självklart att det räcker med ett X, men det är ju inte något man spelar på ifrån minut 1, då funkar det aldrig, utan Mexiko kommer skapa sina chanser dom också!

Över till Kroatien då, ett Kroatien som jag tror kommer styra dagens match, dom kommer vara laget med mest bollinnehav, dom kommer vara laget som kan komma och blotta sig i slutändan om dom pressar på för hårt.
Kroatiens matcher har slutat med en 3-1 förlust i öppningsmatchen mot Brasilen, en match som på efterhand blivit mycket omtalad efter ett antal konstiga beslut ifrån domaren och sedan en vinst med 4-0 mot Kamerun där man knappast kan skylla på domaren nånstans! Utan här kan man skylla resultatet på samtliga spelare i Kamerun och inte minst på Song, den största stjärnan i laget efter Samuel Eto'o tappar huvudet totalt och dunkar ner Mandzukic bakifrån, något som fick en hel nation att tappa luften! För det var så det kändes i andra halvlek, jag har aldrig sett ett lag vara så oinspererat, jag har aldrig heller sett en spelare skalla någon i sitt eget lag, nej det var något som absolut inte stämde hos Kamerun i denna match! Det var inte Kroatien som var bra, det var Kamerun som var totalt ur usla.
Men framåt så har ju Kroatien två riktiga hot i Olic och Mandzukic, Olic är väl den som presterat bäst efter förutsättningarna båda har haft, Mandzukic har inte riktigt kommit upp i nivå.. Skulle han göra det idag så finns det en vägg i Ochoa i motståndarmålet som inte vill göra livet enklare för Mandzukic, något som kroaten vet om! Jag tror rent ut av att de kroatiska spelarna, inte minst Mandzukic har stor respekt för Ochoa, vilket brukar vara till fördel för målvakten i dessa lägen.

Med tanke på att matchen i fråga betyder vinna eller försvinna så tror jag att det kommer vara nervöst i första halvlek, vi kommer säkert få se endel halvchanser, men skärpan i avsluten kommer inte finnas där..
Gör Mexiko 1-0 kan vi vara säkra på att Mexiko kommer backa hem och låta Kroatien spela mycket mycket boll på Mexikos planhalva, för som sagt, skulle det rulla in en boll till 1-1 är det inte hela världen, då är Mexiko fortfarande vidare..
Skulle däremot Kroatien göra 1-0 så är det Mexiko som kommer få spela boll, vid vinst för Kroatien är man vidare, så tar man ledningen kommer man backa hem, det är i alla fall vad jag tror.

Båda lagen är också väldigt strukturerade, det tror jag kommer vara den största faktorn till att det här inte kommer bli någon höjdare till match, alla i Kroatien och alla i Mexiko vet sin plats i laget, man har en uppgift som man ska följa hela matchen ut, ingen spelare ska sticka ut och göra några dribblingar här, några dribblingar där, utan spelet ska vara strukturerat!

Saknas i Mexiko:
Juan Carlos Medina
Lius Montes

Saknas i Kroatien:
Ivan Mocinic
Ivan Strinic
Ivo Ilicevic
Niko Krancjar
Josip Simunic

Under 2.5 mål känns som ett rätt spel i denna matchen då
- Kroaterna har respekt för Ochoa
- Varje individ har en uppgift som ska utföras till 100%
- Båda lagen vet innebörden av denna match, det är vinna eller försvinna
- Skärpan i avsluten hos lagen har inte funnits där under VM hittills

Lycka till vid rygg! Följ mig gärna på twitter @JonteMorriz.

Mylla_Jr - 23 Juni, 2014, 11:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
lindell - 2014-06-23 13:52:56

jag kmr då aldrig röra ett underspel i en avgörande match där 1 ända mål kmr öppna matchen något så fruktansvärt...
Men lycka till ändå, allt är ju som sagt möjligt! :)

Aston - 2014-06-23 13:19:19

Mandzukic inte presterat på topp, 1 match 2 mål, höga förväntningar på killen. Tror inte att en målmaskin som han tänker så mycket på att Ochoa har spelat bra.

Lycka till med spelet i alla fall.

Mylla_Jr - 2014-06-23 12:48:52

Kaos, för att han gjorde en monstermatch mot Brassarna, 3-4 kvalificerade räddningar, nästan räddningar som är omöjliga, och när Mandzukic, Modric etc. inte har presterat på topp så sätter det sig i skallen, lägg då till att dom vet att Ochoa har jätte matcher bakom sig.. De vet att det kommer bli ännu svårare att göra mål, och där ser jag fördelen i att de kommer tänka för mycket i de avgörande lägena.

kaos19 - 2014-06-23 11:58:50

Varför skulle kroaterna ha respekt för Ochoa, och varför skulle det vara en fördel för spelet? Aldrig hört något liknande