Speltips

Speltips Elfsborg - Kalmar FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-17 17:30 Spela här

Speltips Elfsborg - Kalmar FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.20 Speltips: BLGM ja & ö2,5
2014-08-17 17:30 Elfsborg - Kalmar FF BLGM ja & ö2,5 2.20 Polsater

Båda lagen gör mål ja och ö2,5 mål i matchen spelas i Elfsborg mot Kalmar.

Finns under fliken mål - båda lagen gör mål/totalt antal mål. 2.20.

Detta scenario har inträffat i nio av Elfsborgs nitton matcher. I fyra av nio hemmamatcher.

För Kalmars del: 8 av 19 totalt. 5 av 9 borta.

Läget i lagen:
En stor anledningen till att jag spelar det här spelet är att Elfsborg sakanr Daniel Mobaeck (avstängd) och Jon Jönsson (skadad). En ordinarie mittback. Alternativet är att lyfta ner Svensson/Hauger. Drömmen är att de plockar ner Hauger så att det defensiva mittfältet försvagas rejält. Han är viktigt som dammsugare. Hur som helst blir det ett nykomponerat mittlås.

Dessutom är danske Mikkel Beckmann avstängd. En offensiv spelare, men jag ser det inte som ett avbräck då jag inte är ett fan av honom. Finns spännande alternativ.

Kalmar saknar Ismael (skadad). Öppnar för Romario och Hovda på mitten. Hovda är kanske lite mer defensivt inriktad, vilket kan vara ett minus för det här spelet. Annars har man alla gubbar med. Cesar Santin var rätt svag senast, men borde rimligtvis bli allt bättre ju fler matcher han får. Kan man åtminstone tycka.

Kommentar:
Vet inte om folk såg Elfsborgs genomklappning mot Helsingborg, men det var fascinerande att se. Inte oväntat att det skulle komma en reaktion efter tätt matchande i och för sig, men ändå. Försvarsspelet var verkligen bedrövligt då och 4-1 till Helsingborg hade kunnat vara betydligt mer (visst att man fick en utvisning, men det var lika bedrövligt innan den). Och nu ska man möblera om i backlinjen igen...

Ställs mot ett Kalmar som ÄNTLIGEN fick vinna senast (tack för den). En tung börda lättade nog från smålänningarnas axlar där och man kan gå in i den här fajten med lite mer självförtroende. Har en okej bredd offensivt med lite olika alternativ på olika positioner och har faktiskt bara misslyckats göra mål tre gånger i år.

Det som oroar inför den här matchen är Kalmars tendens att vika ner sig mot storlagen på bortaplan.
3-0 mot AIK
4-1 mot Häcken
3-1 mot Malmö

är siffror som kanske indikerar vart detta barkar. Dock, mål framåt i två av dessa.

En andra sak som oroar är Kalmars stats mot Elfsborg i allmänhet.
0-0 hemma i våras.
I Borås - inte ett mål sedan 2010.

Men nu har man en mer offensivt inriktad tränare än tidigare. Hasse Eklund är inte tränaren som skickar ut två block och bara står och väntar. Dessutom möter man Elfsborg i ett bra läge. Borde ha rimliga chanser att göra mål här sett till hur Elfsborg uppträtt och att de får möblera om en del. Elfsborg har visserligen hållit nollan i fyra hemmamatcher i år, men av det jag sett släpper man alltid till lägen. Dessutom ofta sårbara för kontringar.

Elfsborg själva är det nästintill målgaranti på hemma. Finns så mycket kreativitet, snabbhet och så vidare i deras offensiv, kombinerat med Larssons ytterbackspåfyllningar och Svenssons passningsspel från mittplan, att man alltid sårar allsvenska lag hemma på konstgräset.

Och. Trots att Kalmar vann senast så såg defensiven återigen skakig ut, vilket den, okaraktäristiskt nog för deras del, gjort den senaste tiden. Släppte till flera lägen - mot Falkenberg hemma på GFA. Har inte hållit nollan i AS sedan slutet på maj.

Som ni ser. Finns argument för att båda lagen ska hitta nätmaskorna. BLGM ja är favorit. Att vi ska få en vinnare från ett eventuellt 1-1 känns väl rätt troligt. Elfsborg gamblar och vill ha treor, det såg vi inte minst senast. För Kalmars del behövs poäng för att hota om Europaplatserna.

Ovanligt nog ska det regna i Borås imorgon enligt SMHI. Gräsmatcher är väl det en tydligare faktor emot överspel än vad som är fallet på konstgräs, då det istället blir ett ruskigt snabbt spel.

Elfsborgs defensiva avbräck men starka offensiv mot ett Kalmar som har en del i verktygslådan framåt - ge oss måljubel.

@nokkan21

Polsater - 16 Augusti, 2014, 23:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!