Speltips

Speltips Senegal - Argentina

Sport: Basket Spelstopp: 2014-09-03 17:30 Spela här

Speltips Senegal - Argentina
Land: Land Liga: FIBA
Odds: 5.50 Speltips: 1
2014-09-03 17:30 Senegal - Argentina 1 5.50 LuckyLuciano

Tycker oddset på Senegal är lite för mycket för att inte spelas. Senegal har överraskat bra under turnering. Man startade med en väntad förlust mot Grekland men vunnit sina två resterande matcher. Vinsterna har kommit mot Puerto Rico (82-75) och nu senast mot Kroatien (77-75) vilket var oväntat. Där skulle man få 16 gånger pengarna om man gick in på Senegal.

Mot Kroatien så gjorde deras center Gorgui Dieng hela 27 poäng och 8 rebounds. Dieng är en stor kille som spelar för Minnesota Timberwolves och är Senegals stjärna, vilket han visade mot Kroatien då han tog sin roll och lyfte laget. Senegals stjärntrio består av Maleye Ndoye, spelar för Paris-Levallois ett lag i franska högstaligan.
Muhammad Faye, spelar för grekiska Panelefsinakos också högsta ligan i Grekland. Även Hamady Ndiaye har erfarenhet från NBA.

Kroatien då... Jo där finns det spelare som den unga talangen Dario Saric som kommer spela i 76ers under året, blev draftad som nr 12 av Magic men byttes till 76ers. Sen har man spelare som Bogdanovic (Nets), Tomic (Barcelona), Rudez (Pacers) etc... Så vinsten mot Kroatien är definitivt en boost för Senegal och den tar man med sig nu mot Argentina.

Nu är det alltså Argentina man möter. Argentina har startat med vinst mot Puerto Rico (98-75), förlust mot Kroatien (90-85) och nu senast vinst mot Filipinerna (82-70).
Argentinas stjärna är Luis Scola som spelar för Indiana Pacers, en rutinerad snubbe som spelat i NBA sen 2007. I FIBA har han snittat 23p och 8,3 rebounds. Dieng har snittat 22p och 11,7 rebounds.
Pablo Prigrioni är en annan av lagets stjärnor, han spelar för Knicks som point guard. Andres Noicioni är den tredje som spelar för Real Madrid. Andra noterbara spelare är Herrmann (Flamengo) och Campazzo (Real Madrid)


Så varför Senegal?
Argentina har generationsskifte på g, deras spelare som Scola, Prigrioni, Noicioni och Hermmann är alla 34 år uppåt. Man har inte med Ginobili som spelar för Spurs och är Argentinas stora stjärna.
Det har varit lite oroligheter inom förbundet och flera spelare har klagat på finansiella och förbundets misskötsel. Där har balnd annat Scola hotat med att bojkotta spelen som protest men dom andra erfarna spelarna fick komma in och få han att spela.

Senegal är ett intressant gäng och vinsten mot Kroatien gör nu att man får upp självförtroendet och vill ta sig vidare.
Ett hungrigt Senegal mot ett avdankat Argentina där bolagen erbjuder 5.50 i odds tar jag. Den försiktige kan ju spela Senegal +9,5 till 1.90.
Spelar både på 5.50 och 1.90.

Lycka till!

Följ gärna på Twitter @LuckyLucianoNBA

LuckyLuciano - 03 September, 2014, 13:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!