Speltips

Speltips Sverige-Ryssland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-09 20:45 Spela här

Speltips Sverige-Ryssland
Land: Sverige Liga: EM-kval
Odds: 1,98 Speltips: Under 2 asian
2014-10-09 20:45 Sverige-Ryssland Under 2 asian 1,98 LelleSandahl

Sveriges startelva är släppt och vi kommer precis som väntat få klara oss utan Zlatan Ibrahimovic som ersätts av Ola Toivonen. 14 av Sveriges 21 gjorde mål på Friends arena försvann därmed och det blir ett helt annat anfallsspel än vi är vana och se. Detta i kombination med båda lagens respekt för varandra, Capellos italienska spelstil, talar för en målsnål tillställning på Friendsen.

Senaste matcher
Österrike-Sverige 1-1 (12' Zengin)
Ryssland-Lichteinstein (4' 50' självmål, 54' Kombarov, 65' Dzyuba)

Sveriges startelva (4-3-3)
Isaksson - Bengtsson, Antonsson, Granen, Olsson - Larsson, Källström, Durmaz - Bahoui, Toivonen, Zengin

Ja, i och med att Zlatan är borta försämras ju chansen avsevärt att besegra Ryssland i kväll. Ett Rysslands som har stor respekt för Sverige på hemmaplan och som förväntas spela ett defensivt 4-1-4-1-system, med endast Aleksandr Kokorin som anfallare. Saxar lite tänk från landslagsspionen Petter Wettergrens snack med Fotbollskanalen.

- I de sista åtta matcherna har de släppt in fyra mål. De har släppt in målen på en omställning mot Belgien, en fast situation mot Algeriet, en grym målvaktstavla mot Sydkorea och ett inlägg, mer tillfällighet, mot Norge. De är väldigt snåla med att ge bort något och det är väldigt typiskt Italien. Plus att de är väldigt duktiga på inlägg och fasta situationer.

Vad gäller anfallsspelet varnar Wettergren för att Rysslands kantspel måste stoppas. Tror därför att Martin Olsson och Pierre Bengtsson kommer vara mer defensiva än vanligt och att både Seb Larsson och Källström ligger kvar och balanserar ryssarnas tremannamittfält. Ryssland har alltså släppt in 0,5 mål i snitt de åtta senaste matcherna - VM inräknat - och kommer till Friends med en defensiv utgångspunkt.

Tittar vi på Sveriges akilleshäl, försvaret, så tycker jag ändå att matchen mot Österrike var ett stort steg framåt. Till och med Granqvist gjorde en bra match och förhoppningsvis kan de göra det igen där bak. Om Ryssland spelar med en def mitt framför backlinjen lär Ola Toivonen inte få mycket att arbeta med. Det innebär att mycket ansvar lämnas åt Durmaz, Bahoui och Zengin. Gillar egentligen alla tre men mot ett tight spelande ryskt försvar tror jag att de kommer få problem att göra det de är bra på. Utmana en mot en.

SPELTIPS
Kan se den här matchen sluta 0-0. Ryssland är garanterat nöjda med en pinne och kommer inte bjuda på något superoffensivt spel under Capellos ledning. Skulle man ta ledningen blir det ännu mer fokus på att ligga rätt. Vi får 1,98 på asian under 2 mål (pengarna tillbaka vid exakt två mål i matchen) hos bet365 och jag testar med en mindre insats.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 09 Oktober, 2014, 13:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2014-10-09 18:43:22

Ska helt klart bli intressant att se utvecklingen på kanterna i och med Rysslands statistikspel.
Vågat spel dock, känner att det kan dra iväg om något lag lyckas peta in ledningen. Självklart är det lika viktigt för både lagen att få med sig poäng. Lite 0-0 eller förlorat spel, känner jag! Lycka till!