Speltips

Speltips Sverige - Lichtenstein

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-12 20:45 Spela här

Speltips Sverige - Lichtenstein
Land: Internationellt Liga: EM-kval
Odds: 2.10 Speltips: 1 & U3.5
2014-10-12 20:45 Sverige - Lichtenstein 1 & U3.5 2.10 Akberg

Sveriges tredje match i EM-kvalet efter två oavgjorda, vilket betyder två poäng och en 4:e plats i grupp G:

1. Ryssland 2 1 1 0 +4 4p
2. Montenegro 2 1 1 0 +2 4p
3. Österrike 2 1 1 0 +1 4p
4. Sverige 2 0 2 0 +0 2p
5. Lichtenstein 2 0 1 1 -4 1p
6. Moldavien 2 0 0 2 -3 0p

Sveriges startelva ikväll:
Startelvan i kväll: A Isaksson, P Bengtsson, Granqvist, Antonsson, M Olsson, Durmaz, Ekdal, Källström, E Forsberg, Elmander, Zengin

Sveriges startelva mot Ryssland:
Isaksson - Bengtsson, Granqvist, Antonsson, Olsson - Källström, Larsson, Durmaz - Bahoui, Toivonen, Zengin.

Många hade hoppats på herr Branimir Hrgota ikväll, men än en gång överraskade Hamrén, och startade 33-åriga Elmander på topp. Känns ju lite sådär faktiskt.

Om det är någon gång Hamrén ska pröva och starta de yngre spelarna så är det väl nu han har chansen, hemma mot Lichtenstein? EM lurar runt hörnet och då är spelare som Elmander 35 år, Zlatan 34 och Källström 33 år gammal? Ska man förlita sig på att de håller sig friska då? Tveksamt, Hamrén... Dags att spela de nya korten, på allvar.

Det offensiva såg delvis godkänt ut i matchen mot Ryssland, och då menar jag en total tid på drygt 10 minuter, i andra halvlek. Värre var det för försvaret som såg alldeles för osynkade ut. Blev för tydligt i vissa av Rysslands anfall då det inte fanns någon markering alls. Blev allt för ofta alldeles för öppet centralt där Rysslands Kokorin stod placerad. Sverige hade sannerligen problem med att stänga den ytan för ryssen. Sekvenser där Kokorin helt ostörd kunde ta emot bollen centralt och driva mot mål, frustrerande.

Sverige ska vara enormt glada att Ryssland inte gjorde fler än ett mål, för det fanns gott om tillfällen.

------

Tror inte på lika tuff anfallskraft från Lichtenstein ikväll. Laget ligger alltså en poäng efter Sverige i tabellen då man förlorade borta mot Ryssland i första matchen med 4-0. Lichtenstein som faktiskt, imponerande nog, klarade 0-0 borta mot ett pressande Montenegro på Rheinpark Stadion. Syntes på hemmalaget att paniken smög sig på allt mer efter timman spelad, då det än var oavgjort. Vilket ledde till att misstagen även de smög sig på. Krysset blev dock dyrt då lagets stjärnmittfältare Andro Wieser tvingades bryta på grund av skada. Även förstamålvakten Peter Jehle missar kvällens match efter skada i matchen mot Montenegro.

Tror Lichtenstein kommer försöka hålla nollan så länge som möjligt ikväll, man vet att de inte har mycket att komma med offensivt så planen kommer troligtvis gå ut på att stressa upp de Svenska Spel arna och hålla ut så länge man kan. Ett spelövertag för Sverige alltså. Hur har det gynnat det svenska landslaget de senaste åren egentligen?

En taktik som fungerat hyfsat på Sverige innan, kan bli svårt för Sverige att öppna med ledningsmålet, framförallt vid 0-0 efter 45 minuter spelade. Samtidigt vet man att tre poäng är sannerligen ett måste. Annars kommer hela Sverige stå besvikna då det skulle se allt mörkare ut. Sverige & Ö3.5 till 1.72 ser jag absolut inget värde i, (möjligtvis) en ny formation och startspelare som inte är vana att spela tillsammans. Hamrén gör det igen.

Ska helt klart bli intressant att se Emil Forsberg på topp, absolut, men kan inte släppa Hamréns val av Johan Elmander. Möjligen Bröndbyspelarens sista chans att bevisa vad har har och göra i landslaget, för ärligt talat har det varit en aning diffust de senaste åren.

Gillar oddset på Sverige och U3.5 mål i matchen (finns hos bet365 under fliken ¨mål¨) till höga 2.10. Spelar den med 1.5/5 units.

Hur tänker ni?

Twitter@akberg_

EDITERAD 2014-10-12 15.06:47

Akberg - 12 Oktober, 2014, 15:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!