Speltips

Speltips Djurgården - IFK Norrköping

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-01 13:00 Spela här

Speltips Djurgården - IFK Norrköping
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.65 Speltips: IFK +1
2014-11-01 13:00 Djurgården - IFK Norrköping IFK +1 1.65 Polsater

IFK Norrköping +1 (insatsen tillbaka på uddamålstorsk) spelas till 1.65 på lördagen.

Gästar alltså Djurgården på Tele2 Arena.

Tabelläget gör att inget av lagen har något att spela för mer än enstaka tabellpositioner. Pekings kontrakt är grejat. För Djurgården handlar det om att hylla Adde Johansson, som gör sin sista match någonsin. Lutar väl åt att han kommer starta då Alexander Faltsetas är avstängd. I övrigt inga DIF-avbräck vad jag känner till just nu. Faltsetas frånvaro känns, för om vi ska vara ärliga är inte DIF-Adde på någon vidare nivå längre, tyvärr. Var briljant under Difs guldår, men är inte riktigt där nu. Djurgården har inte så bred trupp så frånvaro av en bärande spelare som Faltsetas känns.

IFK Norrköping har Marcus Falk-Ohlander avstängd.

Faran med att backa upp Norrköping är att det är Djurgården som har hemmaplan och publiken i ryggen. Vill såklart avsluta snyggt inför djurgårdsfamiljen. Dessutom Addes sista match. Sen finns det risk att luften i IFK Norrköping kanske gått ut lite när kontraktet är säkrat. Inte längre kniven på strupen. Å andra sidan kan de slappna av. Kanske roterar Janne Andersson lite för att ge några spelare lite minuter? Det här är såklart spekulationer. Men.

För mig skiljer det inte så mycket mellan dessa lag. Båda spelar på konstgräs och Norrköping-Stockholm är ingen lång resa. Inget av lagen har något att spela för tabellmässigt. Formmässigt så är IFK Norrköping lite vassare med tre raka segrar. Kanske har de en fördel här då de haft något att spela för ända fram till nu. Djurgården har inte haft så mkt att spela för den senaste tiden. Tre förluster på de fyra senaste innan man besegrade Elfsborg senast. Starkt att vinna på Borås Arena, inget snack om saken. Men frågan är om Elfsborgsspelarna påverkades av Klas Ingessons status. Dessutom en match med avbrott i och där Elfsborg trots allt skapade mängder av chanser. Djurgården fick göra det de trivs bäst med, försvara tajt. Hemma på Tele2 har de haft bekymmer, i synnerhet mot lag som låter Djurgården föra. Torsk mot Åtvid, Gefle och Örebro hemma nyligen. Hade problem även mot Falkenberg. Har lite problem med målskyttet just nu. Sebastian Andersson/Jawo är inte lika formstarka som i somras, Tibbling gör det bra men står för för få poäng som det gör nu och Radetinac är fortfarande lite ojämn. Är inte laget som så ofta kör över motstånd hursomhelst just på grund av det.

Norrköping har hittat rätt de senaste matcherna. Deras Andreas Johansson (en av allsvenskans 15-20 bästa spelare, faktiskt) har hittat rätt i en mittbacksroll. Har en offensiv med Kamara, Kujovic och Nyman som är klart kapabel och har en del styrka även på mittfältet. Att det ens blev bottenstrid är märkligt med den här truppen, borde inte ha blivit så. Men kanske finns det något att bygga vidare på till nästa säsong när stormen trots allt är utredd. Känslan är att de kan få en rätt passande matchbild här: ställa om på ett uddlöst Djurgården som har mkt boll.

Om båda kommer upp i rimlig nivå sett till potential tycker jag inte det skiljer så mycket mellan dessa lag. IFK har definitivt poängchans och att då få pengarna tillbaka på uddamålsseger känns fint.

@nokkan21

Polsater - 30 Oktober, 2014, 22:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas - 2014-11-01 08:49:46

Mark mayambela missar matchen för djurgården. Bänkspelare men han har ändrat matcher för djurgården senaste tiden när han blivit inbytt