Speltips

Speltips Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-14 15:30 Spela här

Speltips Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 2.40 Speltips: 1 & ö2,5 mål
2014-12-14 15:30 Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 1 & ö2,5 mål 2.40 Polsater

Bayer Leverkusen & ö2,5 mål i matchen spelas till 2.40 på söndagseftermiddagen. Finns under fliken mål - resultat/totalt antal mål.

Till att börja med vill jag säga att jag tror det här kan bli en riktigt bra match. Premier League är fortfarande nummer ett för mig under vintermånaderna, men ta gårdagen som exempel. Chelsea - Hull på Viasat. 1-0 efter sju minuter och sedan i stort sett noll underhållningsvärde. Desto roligare var det i Tyskland. Byt Premier League mot Bundesliga någon gång, det är ofta riktigt bra matcher där. Så till det väsentliga:

4. Leverkusen 14 6 5 3 25:18 23

5. B. Moenchengladbach 14 6 5 3 19:12 23

Hemma:
5. Leverkusen 7 4 3 0 16:8 15

Borta:
6. B. Moenchengladbach 6 2 2 2 5:3 8

Leverkusen ö/u 2,5 i ligan: 7/14. 4/7 över på hemmaplan.
Mönchengladbach ö/u 2,5 i ligan: 6 ö 2,5 av 14. 2/7 över på bortaplan.

3 av Leverkusens 6 segrar har varit med ö2,5 i matchen.
1 av Mönchengladbachs 3 förluster har varit med ö2,5 i matchen.

Sammanfattningsvis när det gäller statistiken så är det kanske inte så övertygande. I den så målglada tyska ligan har Mönchengladbach varit ett av de bästa defensiva lagen. Samtidigt har de inte gjort så mycket mål framåt.

Läget i lagen: När man är van att reka Arsenal och då försöka reda ut vilka 10-12 spelare som missar matchen är det skönt att konstatera att vi har två friska trupper. Stefan Reinartz är skadad för Leverkusen liksom ett par rotationsspelare i backlinjen. Absolut inget som är negativt för spelet. Bortalaget är friska och krya hela bunten.

Tänkbara elvor:

Leno - Jedvaj, Toprak, Spahic, Wendell - L. Bender, Castro - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling


Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Alvaro Dominguez - Kramer, G. Xhaka - Hahn, Herrmann - Raffael, M. Kruse

Kommentar:
Leverkusen åkte i veckan till Benfica och tog den där poängen de behövde för att säkra avancemang i CL. Förra helgen åkte man till München och föll med 1-0 mot Bayern München. Är det en skam att förlora mot Bayern? Såklart inte. Det som imponerade på mig var att Leverkusen matchade Bayern. Det var en riktig holmgång och Leverkusen kunde verkligen fått med sig något där. Så noll mål på 180 minuter. Men man måste titta bortom de där siffrorna: prestationerna har varit bra. Finns mycket offensiv kapacitet i det där laget. Kiessling, Son, Bellarabi m.fl. Schweizaren Drmic på bänken. Känns som att det kan ligga en urladdning på lut här - så många duktiga spelare borde inte kunna gå mållösa hur länge som helst. Jag gick igenom Leverkusens historik och mållösa TRE raka matcher vet jag inte när de gjorde senast. Sedan 2008 har de inte gjort det i alla fall (vad jag kunnat se åtminstone) längre bak än så orkade jag inte titta. Det behöver såklart inte betyda ett skit i den här matchen, men det säger ändå något om att det här är ett månglat lag normalt sett. Särskilt hemma.

Mönchengladbach då? Ja, även där finns ett par fina offensiva spelare. Max Kruse är en spelare som är god för 15 Bundesligamål per säsong, Patrick Herrmann och Andre Hahn är också pålitliga poängspelare. Bör ha goda chanser att göra mål.

Bundesliga tar ju ett juluppehåll efter nästa helg så lagen är lite på upploppet inför det. Roger Schmidt har pratat om vikten att få med sig nio pinnar inför ledigheten. Tror vi kommer få ett hemmalag som kommer ösa på rejält från start. Efter två bortamatcher är de nu hemma och ställs mot ett lag som spelade i EL så sent som i torsdags. Därför räknar jag med fullt ös från scratch och med tanke på hur bra offensiven är i Leverkusen så borde utdelningen kunna komma. Mönchengladbach inledde årets säsong väldigt bra defensivt. Men nu har man inte hållit nollan på de senaste fem ligamatcherna. Tre raka förluster innan segern mot Hertha senast så det har varit något av en negativ trend.

Mot bakgrund av allt detta så känns det troligt att båda lagen gör mål i den här matchen. Jag håller Leverkusen som något bättre och tror laget vinner. Men rak etta ger under 1.70 hos de flesta bolag just nu. Att då ta klivet upp till 2.40 för att det ska bli ö2,5 mål i matchen...ja tack.

@nokkan21

Polsater - 13 December, 2014, 21:23

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!