Speltips

Speltips IFK Gbg - Helsingborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-14 16:00 Spela här

Speltips IFK Gbg - Helsingborg
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1.73 Speltips: IFK ö1,5 mål
2015-03-14 16:00 IFK Gbg - Helsingborg IFK ö1,5 mål 1.73 Polsater

IFK Göteborg ö1,5 mål blir mitt spel i cupkvartsfinalen mot Helsingborg.

Kvartsfinal som sagt och jag väntar mig en relativt tajt match. Henke Larsson visade med Falkenberg i fjol att han kan organisera ett riktigt bra försvarsspel borta mot "storlagen". Tror han har alla möjligheter att göra det i år också, men det jag sett av Helsingborg hittills är ett rätt ofärdigt lag. Exempelvis hemma mot HBK i sista gruppmatchen släppte man till en hel del situationer på ren fumlighet och det såg allmänt osäkert ut i försvaret. Inte så konstigt då generalerna Pär Hansson (målvakt) och Peter Larsson (mb) är borta, vilket de alltså även är nu. Även Mikael Dahlberg är borta, vilket gör att ytterligare styrka försvinner på defensiva fasta, en gren där IFK traditionellt sett är starka.

HIF-truppen:

1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 5. Johan Mårtensson, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 21. Mohamed Ramadan, 24. Anton Kinnander, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 32. Gustav Jarl, 39. Daniel Andersson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.

Ser man på de bakre leden är det mycket unga och rätt oprövade spelare. Ställer man dessutom upp med Bojanic centralt på mitten (som senast), blir det en väldigt offensiv balans på mittfältet.

IFK har ett bra skadeläge, då endast Adam Johansson (hb) saknas i princip. Truppen:

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Heath Pearce, Mattias Bjärsmyr, Tom Pettersson, Hjalmar Jonsson, Billy Nordström, Haitam Aleesami, Sören Rieks, Gustav Svensson, Karl Bohm, Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson, Martin Smedberg–Dalence, Lasse Vibe, Gustav Engvall, Mikael Boman.

Vibe är med, Sebastian Eriksson blir bättre och bättre, Boman/Engvall är både ett bra Vibe-komplement, Rieks är en kompetent ytter, Smedberg har sina fasta situationer. IFK är inte det mest glimrande laget, men de har ett stabilt lag som alltid kan hota på en del olika sätt.

Båda lagen har en hel del nytt att spela in, men känslan är att IFK är lite längre fram än HIF. Det jag såg av Helsingbog mot Halmstad imponerade inte alls och nu saknas alltså samma gubbar igen, vilket är tungt. IFK är visserligen klara för Europa redan och "måste" därför inte vinna cupen, men tror ändå Lennartsson prioriterar det här, det är hans tyngsta match hittills som IFK-tränare och viktigt med en bra start för att få med sig fansen.

Matchen spelas på Ullevis gräs, vilket gör att det bör bli en del kampmoment. Känslan är att den spelformen passar IFK något bättre än Helsingborg, som vid sidan av Mårtensson består av rätt mycket finlirare.

Så jag räknar med ett IFK som tar kommandot och som inte borde ha några större bekymmer att få hål på ett rätt virrigt HIF-försvar.

2-0/3-1/2-1?

@nokkan21

Polsater - 13 Mars, 2015, 21:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!