Speltips

Speltips Burnley - Manchester City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-14 18:30 Spela här

Speltips Burnley - Manchester City
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.05 Speltips: Man City & Ö 2.5 mål
2015-03-14 18:30 Burnley - Manchester City Man City & Ö 2.5 mål 2.05 raminnouri

På Turf Moor lär det smälla när ligans nästa bästa lag gör upp med ligans näst sämsta lag. Så ser det iaf ut om man blickar mot tabellen. Manchester City gästar alltså Burnley. Två lag som inte har råd att tappa poäng. City får inte tappa mark i toppstriden (fem poäng bakom Chelsea) och Burnley har tre poäng upp till säker mark.

Det är såklart inget snack om att Pellegrinis mannar är favoriter här. 36 poäng skiljer lagen åt i tabellen och Burnley är minst sagt formsvagt med endast en seger på de 14 senaste tävlingsmatcherna. Dessutom var det en uddamålsseger hemma mot QPR.

Jag tror på målrikt i den här drabbningen. Det är två utvilade och relativt skadefria trupper. Första matchen för bägge lagen efter tio dagars ledighet. Inte nog med det är det ett möte mellan det målgladaste laget i Premier League (Manchester City med sina 59 fullträffar) och det laget som släpper näst flest (Burnley med 47 insläppta).

Det är alltså Burnley som spelar hemma. Där har man släppt in 19 mål. Endast QPR har släppt in fler på hemmagräs. Samtidigt är City det starkaste och målfarligaste bortalaget i ligan med sina 28 inspelade poäng och 31 mål.

Något som talar emot City är att de har Champions League-spel i veckan mot Barcelona att tänka på. Dessutom har försvarspelet stundtals lämnat en del att önska. Därför ser jag inte Burnleys chanser att näta som minimala och med en het Ings (fem mål på de nio senaste) på topp kan City få problem.

Jag kommer spela på Manchester & Över 2.5 mål till fina 2.05 (2/5 units). Även om de inte har mötts särskilt många gånger de senaste åren har de sju senaste drabbningarna mellan dessa två lag bjudit på hela 39 (!) mål totalt. Efter snöpliga 2-2 på Eastlands senast kan ni räkna med att Manchester City är rätt så revanschsuget.

raminnouri - 14 Mars, 2015, 13:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!